Κωνσταντινούπολη: Μουσουλμανικό Κήρυγμα με σπαθί στην Αγία Σοφία


Δεκέμβριος 30, 2022. Ελλάδα.

 Ο Πρόεδρος Θρησκευτικών Υποθέσεων, Αλί Ερμπάς, έκανε τη μουσουλμανική προσευχή της Παρασκευής στην Αγία Σοφία και εκφώνησε κήρυγμα κρατώντας ένα σπαθί. 

Ο Ερμπάς έκανε το κήρυγμα  με ένα σπαθί στο χέρι μετά την πρώτη προσευχή της Παρασκευής αφού μετατράπηκε ο ναός της Αγίας Σοφίας σε τζαμί.


Ο ίδιος, μάλιστα, κοινοποίησε τη φωτογραφία του στα κοινωνικά δίκτυα μέσω του λογαρισαμού της Προεδρίας των Θρησκευτικών Υποθέσεων,  με το σπαθί στο χέρι.

Όπως σημειώνουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, ο Ερμπάς είχε κάνει το κήρυγμα την πρώτη Παρασκευή μετά τη μετατροπή του ναού της Αγίας Σοφίας σε τζαμί.

Μετά τις αντιδράσεις, ο Ερμπάς,  δήλωσε:

 «Όταν κατακτήθηκε η Κωνσταντινούπολη, το πρώτο κήρυγμα της Παρασκευής στην Αγία Σοφία διαβάστηκε με σπαθί και συνεχίστηκε έτσι για 481 χρόνια. Η ανάγνωση του κηρύγματος με αυτόν τον τρόπο είναι αφενός γνωστοποίηση ότι η Αγία Σοφία έχει μετατραπεί σε τζαμί και αφετέρου είναι μήνυμα για την κατάκτηση της», όπως χαρακτηριστικά είπε.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr