Ουάσινγκτον: Για επιθέσεις Τουρκίας- Δήλωση της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων


Δεκέμβριος 4, 2022. Ελλάδα.

Ουάσινγκτον DC.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων Gregory W. Meeks (Δημοκρατικός) και το εκτελεστικό μέλος Michael McCaul (Ρεπουμπλικανός) εξέδωσαν δήλωση στο κοινό σχετικά με την κατάσταση στη βόρεια και ανατολική Συρία. Σύμφωνα τη Φωνή της Αμερικής η δήλωση έχει ως εξής:

«Μετά την έκρηξη που προκάλεσε το θάνατο και τον τραυματισμό αμάχων στην Κωνσταντινούπολη στις αρχές αυτού του μήνα, υπάρχει εύλογη ανησυχία για την εθνική ασφάλεια της Τουρκίας.

Επιπλέον, βρίσκουμε πολύ άβολες τις πρόσφατες επιθέσεις της Τουρκίας στις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF).

Η απειλή για τις προσπάθειες να νικηθεί το ISIS έρχεται σε μια στιγμή που το ISIS συνεχίζει τις τρομοκρατικές του επιθέσεις ενώ προσπαθεί να οπλιστεί και να αναδιοργανωθεί.

Προτρέπουμε τον Πρόεδρο Ερντογάν να σταματήσει από οποιαδήποτε ενέργεια που θα υπονόμευε την ικανότητα του διεθνούς συνασπισμού να διασφαλίσει την ήττα του ISIS και να αποτρέψει την άμεση ήττα αυτής της τρομοκρατικής ομάδας και να προκαλέσει απειλή για τις ζωές των αμάχων στη Συρία».

Denge Amerika

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr