Ο Αλβανός βουλευτής στο σερβικό κοινοβούλιο αποκαλεί τη Σερβία «φασιστικό κράτος»

Ο Σαΐπ Καμπέρι, επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας «Ενωμένη Κοιλάδα» του Κόμματος Δημοκρατικής Δράσης του Σάντζακ -SDA - Sandžak, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο κοινοβούλιο στις 28 Οκτωβρίου 2022, δήλωσε ότι στη Σερβία υπάρχει «καθημερινή γλώσσα μίσους, σεξισμού και δυσφήμισης της αντιπολίτευσης»- RFE


Ιανουάριος  6, 2023. Ελλάδα.


Ο Αλβανός βουλευτής στο σερβικό κοινοβούλιο, Σαΐπ Καμπέρι, ζήτησε μεγαλύτερη παρουσία των αρχών της Πρίστινα και των Τιράνων στη νότιο Σερβία και συγκεκριμένα στην Κοιλάδα του Πρέσεβο.

Σύμφωνα με τα αλβανικά μέσα ενημέρωσης, ο Καμπέρι αναφέρει ότι είναι επιτακτική ανάγκη οι θεσμοί στη χώρα να δώσουν προτεραιότητα στο θέμα των Αλβανών του λεγόμενου «ανατολικού» Κοσσυφοπεδίου.

Ως προς αυτό, ο Καμπέρι αποκαλεί κοντόμυαλο τον σημερινό επικεφαλής του Πρέσεβο, Σκιρίμ Αρίφι, λόγω των δηλώσεών του ότι το Κοσσυφοπέδιο δεν πρέπει να ανακατεύεται στην Κοιλάδα. 

Σύμφωνα με τον Καμπέρι, η επίσημη παρουσία της Πρίστινα και των Τιράνων στους τρεις δήμους όπου ζουν Αλβανοί είναι ζωτικής σημασίας.

Ο Καμπέρι ζητά από το Κοσσυφοπέδιο να καταρτίσει κρατικό πρόγραμμα για την Κοιλάδα, ενώ τόνισε ότι προτεραιότητά του ως Αλβανός βουλευτής στη Σερβία είναι η ισότιμη και αναλογική ένταξη των Αλβανών στους σερβικούς κρατικούς φορείς.

«Φασιστικό» το σερβικό κράτος

«Ελπίζω σε μεγαλύτερη παρουσία της Πρίστινα και των Τιράνων στην κοιλάδα της Πρέσεβας. Αυτό είναι ζωτικής σημασίας για εμάς. Είναι κοντόφθαλμος, κοντόφθαλμος ένας πολιτικός από την κοιλάδα του Πρέσεβο, που βγαίνει και λέει δημόσια ότι δεν υπάρχει λόγος να ανακατευτεί το Κόσοβο στην κοιλάδα του Πρέσεβο. 

Χωρίς το Κόσοβο, οι Αλβανοί της κοιλάδας του Πρέσεβο δεν έχουν καν τη δυνατότητα βιολογικής ύπαρξης σε αυτό το κράτος, που έχει αποδείξει εκατοντάδες φορές ότι είναι φασιστικό απέναντί ​​μας. 

Επομένως, όσο μεγαλύτερη είναι η παρουσία του Κοσσυφοπεδίου εδώ, είτε με έργα, προτάσεις, με συμβουλές, είτε με οποιαδήποτε μέθοδο δράσης για να βοηθήσουμε τις ανάγκες της κοιλάδας του Πρέσεβο, θα είναι η πιο ευνοϊκή θέση μας», δήλωσε ο Σαΐπ Καμπέρι, μέλος της Βουλής της Σερβίας.

 

 --

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr