Ρωσική επέμβαση στην Εκκλησία των Σκοπίων


Ιανουάριος 10, 2023. Ελλάδα.

Η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία στέλνει στα Σκόπια εκπρόσωπο του Πατριάρχη Κύριλλου προκειμένου να παραδώσει μήνυμα του στον επικεφαλής της Εκκλησίας των Σκοπίων, Στέφανο.

Το βουλγαρικό «Faktor.bg», επικαλούμενο εκκλησιαστικές πηγές, αναφέρει ότι ο Μητροπολίτης Αντώνιος εφημέριος του πατριάρχη Κύριλλου, έρχεται στα Σκόπια για να πείσει την Ορθόδοξη Εκκλησία να μην διαπραγματευτεί με το Οικουμενικό Πατριαρχείο και να ευθυγραμμιστεί με τη Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία. Εικάζεται ότι θα προτείνει να την αναγνωρίσει ως "Μακεδονική Εκκλησία".

Ωστόσο, δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση από το γραφείο του Αρχιεπισκόπου Στέφανου για την άφιξη του Μητροπολίτη Αντώνιου. Δεν υπάρχει καμία ανακοίνωση στην ιστοσελίδα της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας (ROC), ούτε για τον σκοπό της επίσκεψης, η οποία γίνεται την ώρα που η Εκκλησία των Σκοπίων περιμένει τον τόμο από το Οικουμενικό Πατριαρχείο για αυτοκεφαλία.

Τα βουλγαρικά media υπενθυμίζουν επίσης ότι τον περασμένο Δεκέμβριο στη Σόφια ο Πατριάρχης Αντώνιος είχε «μυστική» συνάντηση με τον Βούλγαρο Πατριάρχη Νεόφυτο, μετά την οποία, όπως επισημαίνουν, η Σύνοδος της Βουλγαρικής Ορθόδοξης Εκκλησίας (ΒΟΚ) αποφάσισε να αναγνωρίσει τον τόμο. της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας (SPC) για την αυτοκεφαλία της λεγόμενης «Μακεδονικής Ορθόδοξης Εκκλησίας».

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr