Σε τουρκική επαρχία: 5 αντάρτισσες του PKK σκοτώθηκαν στις μάχες με τον τουρκικό στρατό


Φεβρουάριος 5, 2023. Ελλάδα.

Ερμπίλ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση των Δυνάμεων Λαϊκής Άμυνας (HPG) που είναι στρατιωτική πτέρυγα του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK), έγινε γνωστό ότι στις μάχες με τον τουρκικό στρατό, στη Μπέστα στις 22-23 Ιανουαρίου,  έχασαν τη ζωή τους  πέντε αντάρτισσες  μέλη της οργάνωσης.

Ο τουρκικός στρατός, σύμφωνα με το Rudaw,  ξεκίνησε επιχείρηση κατά των Κούρδων αυτονομιστών στις 22 Ιανουαρίου στις ανατολικές τουρκικές επαρχίες και συγκεκριμένα στην περιοχή Besta (Bestler-Dereler) που βρίσκεται εντός των συνόρων του Σιρνάκ και του Σιίρτ.

Στη σύγκρουση που έλαβε χώρα στην περιοχή Μεργκουμάρι- Αβιάν, ο διοικητής της ομάδας και φρουρός Nimet Encü έχασε τη ζωή του.

Στις συγκρούσεις που συνεχίστηκαν για δύο ημέρες έχασαν τη ζωή τους και 5 γυναίκες από το PKK ( από την ομάδα YJA Star). 

Η στρατιωτική πτέρυγα του PKK, η Δύναμη Λαϊκής Άμυνας (HPG), μοιράστηκε με γραπτή δήλωση τα στοιχεία ταυτότητας των 5 μελών που έχασαν τη ζωή τους.

Το τουρκικό υπουργείο Εσωτερικών ανέφερε επίσης ότι 5 μέλη του PKK έχασαν τη ζωή τους στις συγκρούσεις που σημειώθηκαν στις 22 Ιανουαρίου 2023 στην περιοχή Σιρνάκ-Κέντρο-Μπεστλέρ Ντερελέρ, σημειώνει το κουρδικό δημοσίευμα.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr