Ινδουιστής βουλευτής ζητά τη σφαγή των μουσουλμάνων

 


Φεβρουάριος 21, 2023. Ελλάδα.

Ο ηγέτης των Ινδουιστών της ακροδεξιάς, Ράτζα Σινγκ, υποστήριξε τη δολοφονία μουσουλμάνων σε μια συγκέντρωση στην οποία συμμετείχαν εκατοντάδες Ινδουιστές.

Σύμφωνα με το τούρκικο δημοσίευμα, ο Ράτζα Σινγκ, βουλευτής της πολιτείας Τελανγκάνα και ινδουιστικός ακροδεξιός ηγέτης της κυβερνώσας αντι-ισλαμικής διοίκησης του κόμματος Bharatiya Janata (BJP) στην Ινδία, έκανε δηλώσεις που ενθαρρύνουν τη βία κατά των μουσουλμάνων.

Μιλώντας σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε για την επέτειο γέννησης του ινδουιστή αυτοκράτορα Shivaji Maharaj του 17ου αιώνα, ο Σινγκ ζήτησε τη σφαγή των μουσουλμάνων.

Η χρήση εκφράσεων που εξήρε τη βία από τον Ινδό βουλευτή Σινγκ σε εκδήλωση στην οποία συμμετείχαν εκατοντάδες Ινδουιστές, προκάλεσε αντιδράσεις.

Είναι γνωστό ότι ο ινδουιστής ηγέτης έκανε κατά καιρούς αντι-ισλαμικές δηλώσεις σε δημόσιες συγκεντρώσεις.

Αφότου το Κόμμα Bharatiya Janata (BJP), με επικεφαλής τον πρωθυπουργό Ναρέντρα Μόντι, ανέλαβε την εξουσία το 2014, παρατηρείται ότι η ρητορική μίσους και η βία κατά των μουσουλμάνων έχουν αυξηθεί.

Συγκεκριμένα, ορισμένες ινδουιστικές ομάδες, οι οποίες χαρακτηρίζονται ως ριζοσπαστικές λόγω της ρητορικής τους μίσους, δεν αποδέχονται τη μουσουλμανική παρουσία στη χώρα.

Υπήρξε τεράστια αύξηση στα λιντσαρίσματα με θανάτους και άλλες επιθέσεις με στόχο μουσουλμάνους από ριζοσπαστικές συμμορίες Ινδουιστών που υποστηρίζονται από το κυβερνών κόμμα, στην Ινδία πρόσφατα.

 (Ajanslar)

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr