Ιδρύεται στην Τουρκία Εθνική Ακαδημία Πληροφοριών


Φεβρουάριος 9, 2023. Ελλάδα.

Άγκυρα.

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (Resmi Gazete) και τέθηκε σε ισχύ ο Νόμος περί Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ο οποίος περιλαμβάνει την ίδρυση της Εθνικής Ακαδημίας Πληροφοριών και ο Νόμος για την Τροποποίηση Ορισμένων Νόμων.

Σύμφωνα τον ιδρυτικό νόμο, εντός του Εθνικού Οργανισμού Πληροφοριών (MİT), Θα ιδρυθεί ίδρυμα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης με την επωνυμία Εθνική Ακαδημία Πληροφοριών για τη διεξαγωγή μεταπτυχιακής εκπαίδευσης, επιστημονικής έρευνας και δημοσιεύσεων στους τομείς των πληροφοριών και της εθνικής ασφάλειας.

Η ακαδημαϊκή και διοικητική οργάνωση της Εθνικής Ακαδημίας Πληροφοριών, οι διαδικασίες και αρχές εργασίας και άλλα θέματα θα καθορίζονται με κανονισμό που θα καταρτιστεί από τον MİT και θα εγκριθεί από τον Πρόεδρο.

Στο άρθρο 7 του νόμου 7437/2/2/2023 αναφέρεται χαρακτηριστικά:

 


Στο νόμο περί Κρατικών Υπηρεσιών Πληροφοριών και Εθνικού Οργανισμού Πληροφοριών της 1/11/1983 και με αριθμό 2937 έγινε τροποποίηση με το ακόλουθο πρόσθετο άρθρο.

«ΠΡΟΣΘΕΤΟ ΑΡΘΡΟ 3- Ιδρύθηκε ίδρυμα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης με την επωνυμία Εθνική Ακαδημία Πληροφοριών για τη διεξαγωγή μεταπτυχιακής εκπαίδευσης, επιστημονικής έρευνας και δημοσιεύσεων στους τομείς των πληροφοριών και της εθνικής ασφάλειας εντός του φορέα του MİT.

Η ακαδημαϊκή και διοικητική οργάνωση της Εθνικής Ακαδημίας Πληροφοριών, οι διαδικασίες και αρχές εργασίας και άλλα θέματα καθορίζονται από τον κανονισμό που καταρτίζει το MİT και εγκρίνεται από τον Πρόεδρο.

Anadolu

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr