Ο Άσαντ έθεσε όρους στον Ερντογάν


Μάρτιος 16, 2023. Ελλάδα.

Ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ Άσαντ δήλωσε ότι θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, εφ’ όσον η Τουρκία είναι έτοιμη να αποσύρει όλα τα στρατεύματά της από τη βόρεια Συρία και όταν αποκατασταθεί η κατάσταση όπως ήταν πριν από τον εμφύλιο πόλεμο στη Συρία.

Δήλωσε ότι είναι δυνατή η συνάντηση με τον Ερντογάν μόνο εάν πληρούνται αυτές οι προϋποθέσεις,  «Διαφορετικά, ποιο είναι το νόημα μιας τέτοιας συνάντησης εάν δεν μπορούμε να φτάσουμε στο τελικό αποτέλεσμα στον πόλεμο της Συρίας;».

Μετά τη διακοπή των σχέσεων Τουρκίας-Συρίας για πολλά χρόνια κατά τη διάρκεια του συριακού εμφυλίου πολέμου που ξεκίνησε το 2011, ο Ερντογάν μετέφερε ξανά την επιθυμία του στον Πούτιν να συναντηγθεί με τον Άσαντ στα τέλη του περασμένου έτους και αμέσως μετά οι υπουργοί Άμυνας των δύο χωρών συναντήθηκαν στη Μόσχα.

Από την άλλη, αναβλήθηκε η προγραμματισμένη για αυτή την εβδομάδα συνάντηση των αναπληρωτών υπουργών Εξωτερικών Τουρκίας, Ρωσίας, Ιράν και Συρίας. 

Αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ είπε ότι η συνάντηση αναβλήθηκε για «τεχνικούς λόγους» . 

diken.com.tr

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr