Παρασκευή 10 Μαρτίου 2023

Σκόπια: Αν μπουν οι Βούλγαροι ως μειονότητα στο Σύνταγμα θα μπουν και οι Εβραίοι…

Φωτογραφία: novamakedonija

Μάρτιος 10, 2023. Ελλάδα.

Σκόπια.

 Εκτός από τους Βούλγαρους, στο Σύνταγμα θα ενταχθούν και οι Εβραίοι, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, σύμφωνα με τον οποίο αυτό υποστηρίζουν και άλλοι κυβερνητικοί εταίροι, γράφει η alsat,  προσθέτοντας ότι για το θέμα αυτό συναντήθηκε επίσης με εκπροσώπους της ισραηλιτικής κοινότητας.

Ο Ντίμιταρ Κοβάτσεφσκι κατηγόρησε το VMRO ότι κάνει πολιτική για να μπλοκάρει τον ευρωπαϊκό δρόμο της χώρας. 

Από την άλλη, ερωτηθέντες από το κόμμα του Μίτσκοσκι (VMRO-DPMNE) λένε ότι ο πρωθυπουργός φοβάται γιατί όχι μόνο δεν έχει πλειοψηφία, αλλά και πολλοί βουλευτές του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος - SDSM δεν θα ψηφίσουν τις συνταγματικές τροποποιήσεις.

«Το VMRO-DPMNE δεν θα συμμετάσχει στην ομάδα για τις συνταγματικές τροποποιήσεις γιατί δεν δίνουμε αξιοπιστία σε μια αναξιόπιστη διαδικασία. Η θέση μας για τις συνταγματικές τροποποιήσεις παραμένει αμετάβλητη. Αυτή η κοινοβουλευτική σύνθεση δεν έχει καμία νομιμότητα γι' αυτό. Αν μιλάμε για συζητήσεις για αυτό στη Βουλή, θα δείξουμε τα επιχειρήματα κατά της βίαιης έγκρισης των συνταγματικών τροποποιήσεων υπό βουλγαρική υπαγόρευση», λένε στο VMRO-DPMNE.

Οι αρχές αναφέρουν ότι σύντομα θα συγκροτηθεί ομάδα ειδικών συνταγματικού δικαίου και δικηγόρων, την οποία θα συντονίζει το υπουργείο Δικαιοσύνης. 

Στη συνέχεια, αυτοί οι ειδικοί θα προετοιμάσουν τις τροπολογίες που πρέπει να αλλάξουν το Σύνταγμα. 

Μόλις προετοιμαστούν, θα τεθούν σε δημόσια ακρόαση. 

Αφού ολοκληρωθεί, οι τροπολογίες περνούν για αναθεώρηση και συζήτηση στη Βουλή. Στη συνέχεια, για να εγκριθεί, απαιτείται πλειοψηφία δύο τρίτων των βουλευτών. Η κυβέρνηση αναμένει ότι όλες αυτές οι διαδικασίες θα έχουν ολοκληρωθεί έως τα τέλη Οκτωβρίου του τρέχοντος έτους.

 

Alsat.mk

--

 

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr