Λιβύη: Διεθνής υποστήριξη για την πρωτοβουλία του απεσταλμένου του ΟΗΕ

«Σε όλες τις συναντήσεις τους, οι εκπρόσωποι τόνισαν να γίνουν οι απαραίτητες υποχωρήσεις»

Μάρτιος 9, 2023. Ελλάδα.

Οι πρεσβευτές χωρών (Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ηνωμένο Βασίλειο και Ηνωμένες Πολιτείες) στη Λιβύη επιβεβαίωσαν την υποστήριξη των χωρών τους στην πρωτοβουλία του απεσταλμένου του ΟΗΕ, Abdullah Batili, να διεξαχθούν βουλευτικές και προεδρικές εκλογές στη Λιβύη κατά τη διάρκεια του τρέχοντος έτους 2023, σύμφωνα με την eanlibya.

Μάλιστα, η Πρεσβεία των ΗΠΑ στη Λιβύη δήλωσε, σε tweet μέσω του λογαριασμού της στο Twitter, ότι εκπρόσωποι (Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ηνωμένο Βασίλειο και Ηνωμένες Πολιτείες) βρίσκονται στη Λιβύη για να εκφράσουν την σθεναρή υποστήριξή τους στην πρωτοβουλία του Ειδικού Απεσταλμένου του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Μπατέλι, για να εξασφαλίσει την υποστήριξη των Λιβύων ηγετών για έναν οδικό χάρτη για τις εκλογές.

Σε όλες τις συναντήσεις τους με τους ηγέτες της Λιβύης, οι εκπρόσωποι τόνισαν ότι πρέπει να κάνουν τις απαραίτητες παραχωρήσεις για να προχωρήσουν γρήγορα για να χαράξουν πορεία προς τις εκλογές, ώστε ο λιβυκός λαός να εκπληρώσει τις φιλοδοξίες του στην επιλογή των ηγετών του.

Με τη σειρά της, η Γαλλική Πρεσβεία στη Λιβύη ανέφερε, σε tweet στον λογαριασμό της στο Twitter, ότι ο εκπρόσωπος της στη Λιβύη, εκτός από τους εκπροσώπους της Γερμανίας, της Ιταλίας, του Ηνωμένου Βασιλείου και των Ηνωμένων Πολιτειών, τόνισε στους Λίβυους ηγέτες την ανάγκη να κάνει τις απαραίτητες υποχωρήσεις για να περάσει γρήγορα στη χάραξη πορείας προς τις εκλογές.

 

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr