Ένα βαριά φορτωμένο ρωσικό πλοίο με ύποπτο φορτίο διέσχισε τον Βόσπορο


Μάρτιος 5, 2023. Ελλάδα.

Ένα ρωσικό φορτηγό πλοίο με προερχόμενο από την Ταρτούς της Συρίας διέσχισε τον Βόσπορο και κατευθύνθηκε προς το ρωσικό λιμάνι της Μαύρης Θάλασσας Νοβοροσίσκ, αναφέρει το Naval News. 

Η Τουρκία έκλεισε την πλωτή οδό μεταξύ Μεσογείου και Μαύρης Θάλασσας προς τη Ρωσία για ρωσικά πολεμικά πλοία, αλλά αυτό δεν ισχύει για βοηθητικά και εμπορικά πλοία, αναφέρει η ρωσική υπηρεσία του BBC.

Το πλοίο ονομάζεται ‘Sparta-IV’ και όπως αναφέρθηκε, πέρασε γρήγορα και αθόρυβα μέσα στο σκοτάδι από τον Βόσπορο. Αναμένεται να ξεφορτώσει το φορτίο του στο Νοβοροσίσκ, μια ρωσική ναυτική βάση που συμμετέχει ενεργά στην εισβολή στην Ουκρανία.

Το «Sparta IV» είναι πλοίο της ρωσικής εταιρείας «SK Yug», το οποίο περιλαμβάνεται στον κατάλογο κυρώσεων των Η.Π.Α. Το ίδιο το πλοίο είναι επίσης υπό κυρώσεις.

Το πλοίο φέρεται να παρέδωσε ανθρωπιστική βοήθεια στη συριακή πόλη Ταρτούς μετά τον σεισμό στις αρχές Φεβρουαρίου. 

Στη συνέχεια, το φορτηγό πλοίο στάλθηκε πίσω στη Ρωσία.

 Σημειώνεται ότι όταν το «Sparta IV» πέρασε από τον Βόσπορο, είχε βύθισμα 6,2 μέτρων, που σημαίνει μεγάλο φορτίο. 

Στο ανατολικό τμήμα της Μεσογείου, το πλοίο συνοδευόταν από τη ρωσική κορβέτα «Steregushchy».

Να σημειωθεί ότι υπάρχει μεγάλη ρωσική ναυτική βάση στην Ταρτούς, και ότι υπάρχουν μεγάλος αριθμός ρωσικού στρατού και όπλα στη Συρία.

news.bg

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr