Ιρακινό Κουρδιστάν: Το PYD ζητά διεθνή έρευνα για τις επιχειρήσεις της Τουρκίας κατά των Κούρδων στη βόρεια Συρία


Μάρτιος 23, 2023. Ελλάδα.


Ο επικεφαλής του γραφείου του Κόμματος Δημοκρατικής Ένωσης - PYD στη Σουλεϊμανίγια καταδίκασε την Πέμπτη τη σφαγή που διέπραξαν μέλη της υποστηριζόμενης από την Τουρκία ομάδας Αχράρ αλ Σαρκίγια εναντίον Κούρδων αμάχων που άναψαν φωτιά για να γιορτάσουν το Νεβρόζ στην περιοχή Τζιντίρες κοντά στο Αφρίν της Συρίας στις 20 Μαρτίου.

Σε συνέντευξη Τύπου, ο Τζαβένταν Καμάλ, διευθυντής του κόμματος στη Σουλεϊμανίγια, δήλωσε ότι «την παραμονή του Νεβρόζ, μια τρομοκρατική ομάδα που συνδέεται με τις ένοπλες φατρίες της Αχράρ αλ Σαρκίγια, υπό την ομπρέλα του λεγόμενου Εθνικού Στρατού διέπραξε μια φρικτή σφαγή στην Τζιντίρες, σκοτώνοντας τέσσερις πολίτες Κούρδους στην περιοχή επειδή άναψαν φωτιά στο Νεβρόζ».

«Αυτή η σφαγή έρχεται στο πλαίσιο μιας σειράς καθημερινών παραβιάσεων που σημειώνονται στα κατεχόμενα από αυτές τις ομάδες που λαμβάνουν εντολές από τον τουρκικό στρατό και τις υπηρεσίες ασφαλείας του», είπε ο αξιωματούχος του Κόμματος Δημοκρατικής Ένωσης.

Ο Καμάλ πρόσθεσε ότι «αυτές οι αποτρόπαιες πράξεις δεν είναι οι πρώτες και δεν θα είναι οι τελευταίες όσο αυτές οι περιοχές ζουν υπό κατοχή και κάτω από το έλεος εκείνων των ένοπλων ομάδων που προέκυψαν από τρομοκρατικές οργανώσεις όπως το ISIS και η Αλ Κάιντα».

Ο Καμάλ εξέφρασε συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων και ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες και τους τραυματίες. Καταδίκασε επίσης αυτές τις εγκληματικές πράξεις που διαπράχθηκαν κατά του λαού του Αφρίν.

Προέτρεψε «διεθνείς φορείς και οργανώσεις, συμπεριλαμβανομένων των οργανώσεων ανθρωπίνων δικαιωμάτων, να σταματήσουν να υποστηρίζουν τις πολιτικές του τουρκικού κράτους στη Μέση Ανατολή», γράφει η ιρακινή Σαφάκ.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr