Το Ιράν αγόρασε από τη Ρωσία μαχητικά αεροσκάφη Sukhoi, Su-35


Μάρτιος 11, 2023. Ελλάδα.

Νέα Υόρκη.

 Η Μόνιμη Αποστολή της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν στον ΟΗΕ ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι το Ιράν ολοκλήρωσε την αγορά μαχητικών αεροσκαφών Sukhoi από τη Ρωσία.

Η μόνιμη αποστολή ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι από το έτος 2015, βάσει πρόσκλησης της συριακής κυβέρνησης, του Ιράν, η Ρωσία δημιούργησε έναν αντιτρομοκρατικό συνασπισμό για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας στη Συρία.

Η δήλωση της αποστολής για το θέμα τονίζει πάντως ότι αυτή η διμερής συνεργασία δεν έχει καμία σχέση με τον πόλεμο της Ουκρανίας, καθώς δεν υπάρχει καμία απολύτως στρατιωτική συνεργασία μεταξύ Ιράν και Ρωσίας στην Ουκρανία.

Πρόσθεσε ότι μετά το τέλος του πολέμου που επιβλήθηκε από το Ιράκ το έτος 1988 το Ιράν ζήτησε από ορισμένες χώρες να πουλήσουν μαχητικά αεροσκάφη στο Ιράν, αλλά μεταξύ αυτών μόνο η Ρωσία αποδέχτηκε το προτεινόμενο αίτημα, λέγοντας ότι η Μόσχα είναι έτοιμη να παραδώσει τα μαχητικά αεροσκάφη στο Ιράν.

Η Μόνιμη Αποστολή της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν στον ΟΗΕ επανέλαβε επίσης ότι τα μαχητικά αεροσκάφη Sukhoi, Su-35 εγκρίθηκαν τεχνικά από τους Ιρανούς εμπειρογνώμονες της αεροπορίας, και ως εκ τούτου, τον Οκτώβριο του 2020 και μετά το τέλος του περιορισμού για το Ιράν να αγοράσει συμβατικού πολέμου, σύμφωνα με το ψήφισμα 2231 του ΟΗΕ, το Ιράν οριστικοποίησε τη σύμβαση για την αγορά αυτών των αεροπλάνων.

Irna

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr