Το Ισραήλ πουλά όπλα στην Ελλάδα αξίας 400 εκατομμυρίων δολαρίων


«Το Ισραηλινό Υπουργείο Άμυνας δήλωσε ότι το Ισραήλ υπέγραψε συμφωνία ύψους 400 εκατομμυρίων δολαρίων για την πώληση αντιαρματικών πυραύλων Ακίδα -Spike στην Ελλάδα»

Απρίλιος 10, 2023. Ελλάδα.

Το Ισραηλινό Υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι το Ισραήλ υπέγραψε συμφωνία ύψους 400 εκατομμυρίων δολαρίων για την πώληση αντιαρματικών πυραύλων Spike στην Ελλάδα.

Ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας περιέγραψε αυτή τη συμφωνία ως ενίσχυση της ισχυρής εταιρικής σχέσης μεταξύ των δύο χωρών και των αμυντικών τους θεσμών και επιβεβαιώνοντας την αμοιβαία δέσμευσή τους για τη διασφάλιση της περιφερειακής σταθερότητας, σύμφωνα με το Reuters.

Οι πύραυλοι Spike αναπτύχθηκαν από την ισραηλινή εταιρεία Rafael Defense Industries, η οποία ανήκει στο κράτος και χαρακτηρίζεται από την ικανότητά της να διεισδύει σε βαριά τεθωρακισμένα και οχυρούς στόχους.

Είναι διαθέσιμο σε πολλαπλές εκδόσεις και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ενάντια σε επίγειους και εναέριους στόχους, σύμφωνα με τον κατασκευαστή.

Άλλες χώρες που χρησιμοποιούν αυτόν τον τύπο πυραύλων, είναι η Ινδία, το Αζερμπαϊτζάν, η Πολωνία και η Γερμανία.

Το Ισραήλ και η Ελλάδα είχαν προηγουμένως πραγματοποιήσει στρατιωτικές αεροπορικές ασκήσεις τον περασμένο Ιούλιο, οι οποίες περιελάμβαναν προσομοίωση ανεφοδιασμού και βίαιες συγκρούσεις, σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό.

Ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, είχε επίσης συναντήσεις με τον Ισραηλινό ομόλογό του, Στρατηγό Αβίβ Κοτσάβι, μαζί με άλλους στρατιωτικούς αρχηγούς, σημειώνει αραβικό δημοσίευμα του Ριάντ.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr