Το βουλγαρικό Υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε δημόσιο διαγωνισμό επισκευής 6 κινητήρων MiG-29

 


«Το Υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε παραγγελία για την επισκευή 6 κινητήρων MiG-29 για 19,2 εκατομμύρια λέβα. Η διάρκεια εκτέλεσης δεν πρέπει να υπερβαίνει τους εννέα μήνες», γράφει το βουλγαρικό δημοσίευμα.

 

Απρίλιος 5, 2023. Ελλάδα.

Σόφια.

Δημόσιο διαγωνισμό για την επισκευή έξι κινητήρων αεροσκαφών MiG-29 ανακοίνωσε το Υπουργείο Άμυνας. 

Ο διαγωνισμός ανακοινώθηκε σήμερα και η προθεσμία για την υποβολή των εγγράφων συμμετοχής είναι η 3η Μαΐου. Η εκτιμώμενη αξία της δημόσιας σύμβασης είναι 19,2 εκατομμύρια BGN συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ, ανέφερε το BTA.

Το αντικείμενο της δημόσιας σύμβασης περιλαμβάνει τη βασική/γενική επισκευή έξι κινητήρων αεροσκαφών MiG-29 για την αποκατάσταση των πόρων μεταξύ επισκευής και της διάρκειας ζωής τους. Η περίοδος για την εκτέλεση των εργασιών επισκευής σε κάθε κινητήρα δεν πρέπει να υπερβαίνει τους εννέα μήνες.

Στα μέσα Μαρτίου, το Υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε δημόσιο διαγωνισμό για την προμήθεια έξι επισκευασμένων κινητήρων για το MiG-29. 

Πριν λίγες μέρες η Βουλγαρία παρέλαβε τον πρώτο κινητήρα αεροσκαφών για τα βουλγαρικά μαχητικά MiG-29 από την Πολωνία. Εκκρεμεί συμβόλαιο για δεύτερο κινητήρα.

Ήδη από τον Ιανουάριο, ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Ντίμιταρ Στογιάνοφ ανακοίνωσε ότι δύο κινητήρες για το MiG-29 θα φτάσουν από την Πολωνία. 

Τον Φεβρουάριο, ο Στογιάνοφ επεσήμανε ότι σίγουρα μέχρι το τέλος του έτους η προστασία του βουλγαρικού εναέριου χώρου θα πραγματοποιηθεί με τα μαχητικά MiG-29 , αλλά η πιθανότητα η Βουλγαρία να σταματήσει να βρίσκεται σε μάχιμη υπηρεσία είναι μεγάλη. 

Στα τέλη Μαρτίου, ο Πρόεδρος Ρούμεν Ράντεφ δήλωσε ότι υπήρχαν μόνο δύο προσφορές για μια πλατφόρμα αντικατάστασης για τα μαχητικά MiG-29, αλλά η τιμή δεν θα άρεσε στους εκπροσώπους του λαού.

Τα μαχητικά MiG-29 μπορούν να πετάξουν για μεγάλο χρονικό διάστημα, ανάλογα με το αν τα συντηρούμε, δήλωσε ο διοικητής της αεροπορικής βάσης  Γκραφ Ιγκνατίεβο, ταξίαρχος Νικολάι Ρούσεφ, σε συνέντευξή του στο BTA τον Φεβρουάριο.

«Αν έχουμε την ευκαιρία να τα συντηρήσουμε - τα μαχητικά θα πετάξουν. Εάν αποδειχθεί ότι δεν μπορούμε να προμηθευτούμε τα απαραίτητα ανταλλακτικά,  είναι γεγονός ότι θα σταματήσουν σύντομα (να πετούν).

Είναι πολύ σημαντικό αν θα μπορέσουμε να προμηθευτούμε ανταλλακτικά Τα αεροπλάνα έχουν πόρους, αλλά τα γεγονότα του περασμένου έτους έδειξαν ότι η συντήρηση θα γίνεται όλο και πιο δύσκολη», εξήγησε. 

Ο διοικητής πρόσθεσε ότι τα MiG-29 μπορούν να συνεχίσουν να χρησιμοποιούνται μέχρι το 2029-2030, εάν υπάρχουν ανταλλακτικά για αυτά.

 --

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr