Η Βουλγαρία θέλει να έχει λόγο στη διαδικασία αλλαγής του συντάγματος των Σκοπίων


Απρίλιος 5, 2023. Ελλάδα.

Σκόπια.

«Η Βουλγαρία θέλει να συμμετάσχει στη διαδικασία αλλαγής του συντάγματος της Βόρειας Μακεδονίας», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο υπουργός Εξωτερικών Νικολάι Μίλκοφ, αναφέρουν τοπικά δημοσιεύματα επικαλούμενα τη βουλγαρική «BNT».

«Στη Βόρεια Μακεδονία συζητούνται ήδη παραλλαγές μελλοντικών κειμένων για την αλλαγή του συντάγματος της χώρας και η Βουλγαρία θέλει να είναι μέρος αυτής της διαδικασίας, ώστε να προχωρήσει χωρίς προβλήματα», είπε.

Ο Βούλγαρος υπουργός Εξωτερικών βρίσκεται στις Βρυξέλλες, όπου συμμετέχει στη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών των χωρών του ΝΑΤΟ.

Χθες, ο Μίλκοφ μίλησε με τον Υπουργό Εξωτερικών των Σκοπίων, Μπουγιάρ Οσμάνι, και δήλωσε ότι ελπίζει η Βόρεια Μακεδονία θα ανταποκριθεί στις επιθυμίες των κομμάτων και θα συμμετάσχει στη διαδικασία αλλαγής του Συντάγματος.

Σε δήλωσή του στα ΜΜΕ της χώρας του, ο επικεφαλής της βουλγαρικής διπλωματίας είπε ότι έρχονται νέες επαφές σε μια προσπάθεια μείωσης της έντασης, χωρίς όμως να παραβιάζονται τα δικαιώματα των Βουλγάρων στη Βόρεια Μακεδονία.

Σύμφωνα με τον Μίλκοφ, η Βουλγαρία απλώνει το χέρι της για να συνεχιστεί ο διάλογος και ελπίζει ότι θα υπάρξει καλή θέληση και από τα Σκόπια.

 

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr