Σουηδία: Διαδήλωση υπέρ της ουδετερότητας της χώρας


Απρίλιος 22, 2023. Ελλάδα.

Με τα πανό «Όχι στο ΝΑΤΟ » και «Σταματήστε το Aurora 23», περίπου 2.500 άνθρωποι διαδήλωσαν σήμερα στο κέντρο του Γκέτεμποργκ κατά της ένταξης της Σουηδίας στη Βορειοατλαντική Συμμαχία.

Οι διαδηλωτές έκαναν έκκληση για τήρηση της παραδοσιακής γραμμής εξωτερικής πολιτικής της χώρας και διατήρηση της ουδετερότητας, φωνάζοντας τα συνθήματα «Ούτε στρατιώτης, ούτε όπλο, ούτε στέμμα για τον στρατό του ΝΑΤΟ».

«Δεν θέλουμε να συμμετάσχουμε σε αυτόν τον πόλεμο υπερδυνάμεων που διεξάγεται μεταξύ των ΗΠΑ, της Κίνας και της Ρωσίας, όπου γινόμαστε μόνο ένα κράτος υποτελές στο πολιτικό παιχνίδι των μεγάλων δυνάμεων» - δήλωσε ο Γκουνέλ Μπερζέ, διαδηλωτής και ένας από τους διοργανωτές της Επιτροπής Ειρήνης του Γκέτεμποργκ.



Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, οι διαδηλώσεις ήταν ειρηνικές και η συγκέντρωση διέκοψε τη λειτουργία δύο γραμμών των μέσων μαζικής μεταφοράς.

 

Φωτό από την «Göteborgs-Posten»

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr