Ένα νέο ρωσικό τανκ αλλάζει τους κανόνες μάχης στην Ουκρανία

 


Απρίλιος 28, 2023. Ελλάδα.

Ο ρωσικός στρατός μεταφέρει τα νέα του άρματα μάχης T-14 Armata στην Ουκρανία, σύμφωνα με δημοσίευμα της «The Sun».

Αυτές οι δεξαμενές χαρακτηρίζονται από προηγμένο εξοπλισμό και ικανότητα καμουφλάζ, καθώς μια ειδική επίστρωση γνωστή ως «Mantilla» χρησιμοποιείται για την απορρόφηση και την απώθηση των κυμάτων ραντάρ και για να κάνει τα τανκς αόρατα στον εχθρό.

«Αυτές οι μυστικές ρομποτικές δεξαμενές έχουν την ικανότητα να μετατρέψουν μια πόλη σε ερείπια μέσα σε λίγα λεπτά και να φτάσουν στην πρώτη γραμμή», λέει ο συντάκτης της έκθεσης στην βρετανική εφημερίδα.

Για το ίδιο θέμα, ενημερωμένη πηγή ανέφερε στο RIA Novosti:

 «Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις άρχισαν να χρησιμοποιούν τα πιο πρόσφατα άρματα μάχης T-14 Armata για να βομβαρδίσουν τις ουκρανικές θέσεις, αλλά αυτά τα τανκς δεν έχουν ακόμη συμμετάσχει σε επιχειρήσεις άμεσης επίθεσης».

Το Armata έχει υψηλές δυνατότητες μάχης και διαθέτει έναν ανεξάρτητο πυργίσκο που μπορεί να περιστρέφεται 360 μοίρες με υψηλή ταχύτητα για να στοχεύει εχθρούς από οποιαδήποτε κατεύθυνση.

Το τανκ διαθέτει ισχυρή προστασία και θωράκιση ικανή να αντέχει στις σύγχρονες επιθέσεις, ενώ φέρει επίσης έναν κενό πυργίσκο που φέρει πυροβόλο 125 χλστ. και διακρίνεται για τη μεταμφίεσή του μέσω της ειδικής βαφής που χρησιμοποιείται.

Επιπλέον, το νέο άρμα μάχης διαθέτει ένα πολύ ισχυρό σύστημα προστασίας. Η πανοπλία του έχει την ικανότητα να αντέχει απευθείας χτυπήματα από σύγχρονα αντιαρματικά και κλειστά όπλα μάχης.


 

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr