Αμερικανικά ελικόπτερα θα πετάξουν στον εναέριο χώρο της Βουλγαρίας


Απρίλιος  20, 2023. Ελλάδα.

Σόφια.

Το βουλγαρικό υπουργείο Άμυνας με δελτίο Τύπου ενημερώνει το βουλγαρικό κοινό  ότι αμερικανικά ελικόπτερα θα πετάξουν πάνω από τη χώρα προερχόμενα από την Ελλάδα με προορισμό τη Ρουμανία.

Σύμφωνα με τη βουλγαρική dnes που επικαλείται το κέντρο Τύπου του Υπουργείου Άμυνας, ελικόπτερα των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ στην Ευρώπη, αυτή την εβδομάδα θα διασχίσουν τον βουλγαρικό εναέριο χώρο αμερικανικά ελικόπτερα προκειμένου να αναδιαταχθούν στη Ρουμανία.

Η μετακίνησή τους γίνεται σύμφωνα με προκαταρκτικό σχέδιο πτήσης σε σχέση με την εναλλαγή δυνάμεων και πόρων, προσθέτει το υπουργείο Άμυνας.

Σημειώνεται ότι ελικόπτερα από τις χερσαίες δυνάμεις των ΗΠΑ στην Ευρώπη πέταξαν πάνω από τη Βουλγαρία κατά τη διάρκεια μιας αναδιάταξης από την Ελλάδα στη Ρουμανία και στα τέλη Φεβρουαρίου του περασμένου έτους. Τα ελικόπτερα ήταν Apache και Blackhawk, αναφέρει το δημοσίευμα.

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr