Χουριέτ: «Τι συνέβη όταν ο Ερντογάν αρρώστησε σε ζωντανή εκπομπή»


Απρίλιος 27, 2023. Ελλάδα.

«Ξέρετε τι σκέφτηκα όταν η εκπομπή διακόπηκε λόγω ασθένειας του Προέδρου Ερντογάν στην κοινή εκπομπή του Kanal 7-Ülke TV;», γράφει ο αρθρογράφος της Hurriyet, Αμπντουλκαντίρ Σέλβι.

Το 2011, το Κόμμα Εθνικιστικού Κινήματος -MHP ήταν στην αντιπολίτευση όταν ο Πρόεδρος υποβλήθηκε σε σοβαρή χειρουργική επέμβαση.

Παρόλα αυτά , ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί δήλωσε ότι η κρατική διοίκηση δεν θα άρει το κενό και είπε ότι αναμένουν από τον Ερντογάν να επιστρέψει στα καθήκοντά του το συντομότερο δυνατό. Ήταν μια λογική προσέγγιση.

Τι σενάρια γράφονται

Όταν διακόπηκε η εκπομπή με τον Πρόεδρο, σκέφτηκα αφενός πόσο σημαντικός είναι ο Ερντογάν για τη σταθερότητα της Τουρκίας και αφετέρου σκέφτηκα τι σενάρια θα έγραφαν μέλη της FETO και μέλη του PKK.

 Όπως και η Τουρκία, ανακουφίστηκα όταν άκουσα την είδηση ​​ότι ο Πρόεδρος είχε κρυώσει, το πρόγραμμα διεκόπη λόγω έντονης ναυτίας και ότι ο Πρόεδρος θα ξαναβρεθεί σύντομα στον αέρα.

Πάλι σε εκπομπή ο Ερντογάν

 

Αμέσως μετά, ο Πρόεδρος Ερντογάν παρουσιάστηκε ζωντανά. Όταν εμφανίστηκε ο Πρόεδρος στην οθόνη, οι ανησυχίες αντικαταστάθηκαν από τη χαρά. Χαρά ανάμεικτη με προσευχές. Ο Ερντογάν είπε: «Ο ρυθμός μας είναι έντονος. Ήταν χρήσιμο για αυτόν να κάνει μια δήλωση λέγοντας : «Έχω κρυολόγημα στο στομάχι μου, εύχομαι στο έθνος μας καλή τύχη για τη διαταραχή» .

Τι έγινε το βράδυ της 15ης Ιουλίου


Το βράδυ της 15ης Ιουλίου (2016), είχαμε διάλογο με τον Χάντε Φιράτ και τον Πρόεδρο Ερντογάν κατά τη διάρκεια της εκπομπής που κάναμε.

 Όταν ήρθα στο CNN Türk για να εκπέμψω μπροστά στο Γενικό Επιτελείο , ο Χάντε Φιράτ μιλούσε με τον Χασάν Ντογάν, τον αρχηγό του επιτελείου, για να βγάλει στον αέρα τον Πρόεδρο.

 Ο Χασάν Ντογάν έλεγε ότι έκαναν μια δήλωση και ότι θα μπορούσε να τη χρησιμοποιήσει στην εκπομπή.

 Με αποτέλεσμα να έρθω μπροστά στο Γενικό Επιτελείο και να πω «Ο κόσμος δεν αναρωτιέται τι θα πούμε. Αναρωτιέται αν ζει ο Πρόεδρος. Αναρωτιέμαι τι θα πει ο Πρόεδρος».

 Παρακολουθώντας τις ομιλίες εκείνη την ώρα , ο Ερντογάν είπε : «Ο Σέλβι έχει δίκιο . Συνδεόμαστε με την εκπομπή», είπε. Ο Χάντε Φιράτ. Με τις προσπάθειες του Προέδρου πραγματοποιήθηκε η ιστορική εκπομπή που άλλαξε την ημερομηνία της 15ης Ιουλίου.

 

Δεν ακυρώθηκε

 

Ήταν προφανές ότι ο Πρόεδρος Ερντογάν είχε κρυώσει ενώ έβγαινε στον αέρα όπου ήταν πραγματικά άρρωστος. Υπήρξαν αιτήματα για ακύρωση της εκπομπής.

 Αλλά ο Ερντογάν είπε: «Το υποσχέθηκα. Να μην ακυρωθεί. Θα συμμετάσχω στη μετάδοση», επέμεινε. Είναι επίμονος. Είπε στην ομάδα του Kanal7-Ülke TV, η ομάδα της οποίας θα εκπέμπει πριν βγει στον αέρα, «Ο Πρόεδρός μας εργάστηκε 17 ώρες σήμερα. Λίγο άβολα. Είχε κρυώσει», είπε. Μείωσαν τη διάρκεια του προγράμματος τόσο επειδή η μετάδοση καθυστέρησε κατά μιάμιση ώρα λόγω των προγραμμάτων του Ερντογάν όσο και λόγω της ασθένειας του Ερντογάν .

Εντατικό Ολοήμερο

Ο Πρόεδρος είχε παραστεί το πρωί στην τελετή στο Συνταγματικό Δικαστήριο. Στη συνέχεια συμμετείχε στην τελετή για τον διορισμό εκπαιδευτικών με ειδικές ανάγκες. Το πρόγραμμα αυτό ακολούθησε η τελετή απονομής του «Κρατικού Μεταλλίου Εξαίρετης Θυσίας». Το βράδυ, εντάχθηκε στο πρόγραμμα για τη Νεολαία αυτή τη στιγμή και έδωσε μια μεγάλη ομιλία. Θα πω ότι μπήκε στη μετάδοση του Channel 7-Country TV μετά, αλλά ο Πρόεδρος έβαλε και μια συνάντηση στο κόμμα.

«Είναι κρυωμένος»

Ωστόσο, μια μέρα πριν, είχε παραστεί στην τελετή θεμελίωσης του Εργοστασίου Μπαταρίας στο Gemlik της Προύσας και πραγματοποίησε συγκέντρωση στη Μανίσα.

Έκανε κρύο από εκεί. Επιπλέον, όταν 4 εκπομπές 17 ωρών έβαλαν συνάντηση, το σώμα επαναστάτησε κατά τη διάρκεια της ζωντανής μετάδοσης.

 Μετά την παρέμβαση του γιατρού του προέδρου Σερκάν Τοπάλογλου ο πρόεδρος ανακουφίστηκε, αλλά του ζητήθηκε να μην βγει στον αέρα.

Ο Ερντογάν όμως επέλεξε να βγει στον αέρα. Νομίζω ότι ήταν καλό. Γιατί ανακουφίστηκε το κοινό όταν είδε τον Ερντογάν.

Μετά από αυτό, ένας άνεμος αγάπης άρχισε να πνέει προς τον Ερντογάν όλη τη νύχτα. Η αλυσίδα προσευχής έχει καθιερωθεί. Αυτοί οι άνθρωποι αγαπούν τον Ερντογάν. Δεν σταμάτησε τα τανκς με γυμνά χέρια και δεν απέτρεψε το πραξικόπημα με τίμημα τη ζωή του στις 15 Ιουλίου;

Είναι ανθρώπινη συνθήκη να νιώθεις κρύο και άρρωστος σε τόσο έντονο ρυθμό. Ακόμα κι αν είναι πρόεδρος, άλλωστε και ο Ερντογάν είναι άνθρωπος.

 

Είχε μια σοβαρή χειρουργική επέμβαση


Ο Ερντογάν είχε μια σοβαρή χειρουργική επέμβαση το 2011. Μετά από αυτό, δεν έγιναν εκλογές που να μην κέρδισε. Απέτρεψε το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου και άλλαξε το σύστημα και έγινε παγκόσμιος ηγέτης. Δεν πρόκειται να διαταράξει τη δουλειά σας εξαιτίας ενός κρυολογήματος στομάχου που μπορεί να συμβεί σε όλους μας.

«Σημαντικός για την Τουρκία»

Στο διάλειμμα των 21 λεπτών λόγω της ασθένειας του Ερντογάν καταλάβαμε για άλλη μια φορά πόσο σημαντικός είναι ο Ερντογάν για την Τουρκία .

Μετά από μια μέρα ανάπαυσης, θα βγει ξανά στο δρόμο. Μέχρι τη νέα νίκη το βράδυ της 14ης Μαΐου...

Αγάπη από την αντιπολίτευση

Λόγω της ασθένειας του Προέδρου Ερντογάν , σημειώθηκε μια καλή εξέλιξη στο όνομα της τουρκικής πολιτικής. Οι ηγέτες της αντιπολίτευσης εξέδωσαν ένα θερμό μήνυμα να γίνει καλά σύντομα. Αυτά είναι ανθρώπινα πράγματα. Αλλά ήταν ωραίο από την άποψη του να φέρει κομψότητα στην πολιτική.

 

Αλλά, ασχήμια στα κοινωνικά δίκτυα

 

Τα μέλη της FETO, που αποτελούν το μηχανισμό ξένων οργανώσεων πληροφοριών, άρχισαν αμέσως την παραπληροφόρηση από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Ο άνθρωπος είναι νεκρός », έγραψαν στο Twitter εν μέσω κραυγών χαράς.

Ένας απόστρατος ναύαρχος που εμφανίστηκε στα μέσα ενημέρωσης της αντιπολίτευσης επιχείρησε να εκμεταλλευτεί την ταλαιπωρία του Ερντογάν .

Ο Ερντογάν δεν πέθανε, είναι ζωντανός. Έρχεται επίσης πολύ πιο δυνατός. Αλλά η ανθρωπότητα πέθανε σε αυτούς που το έκαναν.

Abdulkadir Selvi 

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr