Η αμφισημία του Βερολίνου.. Ρωσικό αεροπλάνο προσγειώνεται παρά την «απαγόρευση»

 


Απρίλιος 22, 2023. Ελλάδα.

Εκπρόσωπος της γερμανικής Πολεμικής Αεροπορίας δήλωσε στο γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων ότι ρωσικό αεροπλάνο πέταξε από τη Μόσχα στο Βερολίνο το Σάββατο, με ειδική διπλωματική άδεια.

Ο εκπρόσωπος δεν έδωσε λεπτομέρειες για το φορτίο ή τους επιβάτες.

Το περιστατικό θεωρείται «πολύ σπάνιο», καθώς η Ευρωπαϊκή Ένωση έκλεισε τα αεροδρόμια και τον εναέριο χώρο στην Ευρώπη για όλες τις ρωσικές αεροπορικές εταιρείες τον Φεβρουάριο του 2022.

Το ταξίδι ωστόσο προκάλεσε το ενδιαφέρον στα social media το Σάββατο.

Πηγές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ανέφεραν ότι το ταξίδι είχε ως στόχο τη μεταφορά ορισμένων Ρώσων διπλωματών που «απελάθηκαν» από τη Γερμανία και την επιστροφή τους στη Μόσχα.

Το Σάββατο, οι γερμανικές αρχές αποφάσισαν να απελάσουν μεγάλο αριθμό Ρώσων διπλωματών, σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

«Οι αρχές της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν μαζική απέλαση μελών των ρωσικών διπλωματικών αποστολών στη Γερμανία», αναφέρεται στη ρωσική ανακοίνωση.

«Σε απάντηση στις εχθρικές ενέργειες του Βερολίνου, η ρωσική πλευρά αποφάσισε να εκδιώξει Γερμανούς διπλωμάτες από τη Ρωσία, καθώς και να μειώσει σημαντικά τον μέγιστο αριθμό προσωπικού των γερμανικών διπλωματικών αποστολών».

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr