Με βόμβα TNT στην Αγία Πετρούπολη δολοφονήθηκε εθνικιστής μπλόγκερ – προσκείμενος του Πριγκόζιν

 Το σημείο της έκρηξης και η φωτογραφία του δολοφονημένου μπλόγκερ


Απρίλιος 2, 2023. Ελλάδα.

Ο γνωστός στη Ρωσία εθνικιστής μπλόγκερ και πολεμικός ανταποκριτής, Βλάντλεν Τατάρσκι, σκοτώθηκε από έκρηξη σε καφέ μπαρ στην Αγία Πετρούπολη, κοντά στο Πανεπιστήμιο.

Αυτό ανέφεραν οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης που επικαλούνται τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης.

 Το πρακτορείο TASS διευκρινίζει ότι η έκρηξη προκλήθηκε από περισσότερα από 200 γραμμάρια TNT. Ο αριθμός των τραυματιών είναι τουλάχιστον 25.

Το υπουργείο Εσωτερικών της Ρωσίας επιβεβαίωσε τον θάνατο του μπλόγκερ και «πολεμικού ανταποκριτή» Βλάντλεν Τατάρσκι σε έκρηξη σε καφέ στο κέντρο της Αγίας Πετρούπολης. 

 Το καφέ μετά τη δολοφονική επίθεση


«Στις 18.13 στις 2 Απριλίου 2023, η αστυνομία έλαβε πληροφορίες για έκρηξη στην περιοχή Universitetsjaya. Ως αποτέλεσμα, ένα άτομο σκοτώθηκε. Ήταν ο πολεμικός ανταποκριτής Βλάντλεν Τατάρσκι. Δεκαέξι άνθρωποι τραυματίστηκαν», ανέφερε το δελτίο Τύπου του υπουργείου στο Tass.

Η ουκρανική «Ukrainska Pravda» γράφει ότι «στο κέντρο της Αγίας Πετρούπολης, σημειώθηκε έκρηξη σε καφέ-μπαρ που ανήκε στον Γεβγκένι Πριγκόζιν», με αποτέλεσμα τον θάνατο του γνωστού Ρώσου εθνικιστή blogger Βλάντλεν Τατάρσκι.

«Μάλλον» θα ήταν «ένα κορίτσι» που μετέφερε τη βόμβα που σκότωσε τον Ρώσο υπερεθνικιστή μπλόγκερ Βλάντλεν Τατάρσκι, τώρα σε καφενείο στην Αγία Πετρούπολη».

 Αυτό ανακοίνωσε πηγή που επικαλείται το ρωσικό πρακτορείο RIA Novosti. 

«Υπήρχε ένα αγαλματίδιο στο κουτί – ένα δώρο που προοριζόταν για τον κ. Τατάρσκι», πρόσθεσε η ίδια πηγή. 

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που κοινοποιήθηκαν, «στις 18:13 τοπική ώρα, η αστυνομία της συνοικίας Βασιλεοστρόβσκι έλαβε πληροφορίες για έκρηξη σε καφετέρια στην περιοχή Universitetskaïa, στον αριθμό 25».

 Σύμφωνα με τις λεπτομέρειες που δόθηκαν στο TASS από την τοπική εισαγγελία, η έκρηξη σημειώθηκε στο καφέ «Street Food Bar No. 1» που βρίσκεται κατά μήκος του Νέβα όχι μακριά από το ιστορικό κέντρο της Αγίας Πετρούπολης. 

Ο Τατάρσκι  είχε προσκληθεί στο Κρεμλίνο με την ευκαιρία της τελετής με την οποία ο Βλαντίμιρ Πούτιν υπέγραψε τη μονομερή προσάρτηση των τεσσάρων ουκρανικών περιοχών του Ντονμπάς (Ντονέτσκ, Λούγκανσκ, Χερσώνα και Ζαπορίζια) τον περασμένο Σεπτέμβριο. Με εκείνη την ευκαιρία, υπενθυμίζει το Tass, ο μπλόγκερ τράβηξε ένα βίντεο από την ομιλία του Ρώσου προέδρου.

Ονομαζόταν Μαξίμ Φόμιν και χρησιμοποιούσε το ψευδώνυμο «Βλάντλεν Τατάρσκι» (όνομα που προέρχεται από ένα σπουδαίο μυθιστόρημα του Βίκτορ Πελεβίν).

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr