Τουρκία: Ταυτόχρονες επιχειρήσεις κατά τρομοκρατών σε 23 επαρχίες


Μάιος 5, 2023. Ελλάδα.

Ταυτόχρονη επιχείρηση κατά της τρομοκρατικής οργάνωσης του ISIS πραγματοποιήθηκε τις πρωινές ώρες σε 123 διευθύνσεις σε 23 επαρχίες με έδρα το Ντιγιαρμπακίρ. Πολλά άτομα συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων, αναφέρουν τα τουρκικά media.

Στο πλαίσιο της έρευνας που ξεκίνησε η Γενική Εισαγγελία του Ντιγιαρμπακίρ, αποκρυπτογραφήθηκαν οι στόχοι και οι δραστηριότητες της των τρομοκρατών και ξεκίνησε μελέτη για τη σύλληψη των μελών της τρομοκρατικής οργάνωσης σε συνεργασία με την Αντιτρομοκρατική Διεύθυνση Επαρχιακής Ασφάλειας, Τμήμα Πληροφοριών και Αντιτρομοκρατικής και του Εθνικού Οργανισμού Πληροφοριών (MIT).

Στη μελέτη, διαπιστώθηκε ότι η τρομοκρατική οργάνωση ISIS βρίσκεται σε μια νέα δομή στην Τουρκία με το όνομα «Ahlak ve Sünnet Dergisi»/  «Περιοδικό Ηθικής και Σούννας» [σημ. Sunnah- Σούννα είναι μια γραπτή συλλογή καθοδηγήσεων των πιστών του Ισλάμ, όπως παραδόθηκε από τον προφήτη Μωάμεθ] και ότι αυτή η οργάνωση δρα στη Γεωργία, το Αζερμπαϊτζάν, το Ιράκ, το Μάλι, το Σουδάν, την Αλγερία και Λιβύη.

Η Σούννα

Τα μέλη αυτής της οργάνωσης εργάζονταν σε δραστηριότητες ειδοποίησης-πρόσκλησης στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων τους για να αποκτήσουν βάση σε όλη την Τουρκία, σχημάτισαν μια «Ομάδα Τζιχάντ» μετά το έργο προπαγάνδας, έλαβαν την ένοπλη και στρατιωτική τους εκπαίδευση στη Γεωργία, τα μέλη της οργάνωσης που έλαβαν ένοπλη εκπαίδευση στάλθηκαν στις εμπόλεμες ζώνες και επιχειρούσαν στη Συρία και τη Γεωργία και διαπιστώθηκε ότι παρείχαν οικονομική υποστήριξη για να μεταφερθεί στα μέλη της οργάνωσης.

Στο πλαίσιο της έρευνας, εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης για 92 υπόπτους και πραγματοποιήθηκαν ταυτόχρονες επιχειρήσεις σε 23 επαρχίες με έδρα το Ντιγιαρμπακίρ.

Στην επιχείρηση συνελήφθησαν 74 ύποπτοι, κατασχέθηκαν μεγάλος αριθμός κυνηγετικών όπλων, πιστόλια, φυσίγγια και πολλά μέσα και οργανωτικά έγγραφα που ανήκουν στην οργάνωση.

Οι έρευνες συνεχίζονται για τη σύλληψη και των άλλων υπόπτων.

Συνεχίζονται οι έρευνες στα γραφεία του Βιβλιοπωλείου «Ahlak ve Sunnet» και του περιοδικού του στο Ντιγιάρμπακιρ, τη Γιάλοβα, τη Μους και τα Άδανα. 

 

(AA/CRI/Πρακτορεία)

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr