Οι Ρώσοι μισθοφόροι της Βάγκνερ ανακοίνωσαν αποχώρηση από το Μπαχμούτ

 


Μάιος 5, 2023. Ελλάδα.

Ο Γιεβγκένι Πριγκόζιν, ιδρυτής της ρωσικής παραστρατιωτικής ομάδας Wagner στη Ρωσία, δήλωσε σε μια αιφνιδιαστική ανακοίνωση την Παρασκευή ότι οι δυνάμεις του θα αποσυρθούν από την ουκρανική πόλη Μπαχμούτ, την οποία προσπαθούσαν να καταλάβουν από το περασμένο καλοκαίρι.

Ο Πριγκόζιν είπε ότι θα φύγουν στις 10 Μαΐου λόγω μεγάλων απωλειών και ανεπαρκών προμηθειών πυρομαχικών.

«Δηλώνω εξ ονόματος των μαχητών της Βάγκνερ, εξ ονόματος της διοίκησης  Βάγκνερ, ότι στις 10 Μαΐου 2023, είμαστε υποχρεωμένοι να μεταφέρουμε τις θέσεις στον οικισμό Μπαχμούτ στις μονάδες του Υπουργείου Άμυνας και να αποσύρουμε τα υπόλοιπα στρατεύματα της Ομάδας Βάγκνερ στο στρατόπεδα υλικοτεχνικής υποστήριξης», ανέφερε ο Πριγκόζιν σε δήλωση.

«Αποσύρω τις μονάδες Βάγκνερ από το Μπαχμούτ, γιατί ελλείψεων πυρομαχικών, έτσι πρόκειται να χαθούν χωρίς νόημα», πρόσθεσε.

Η μισθοφορική ομάδα Βάγκνερ ηγείται της προσπάθειας της Ρωσίας να καταλάβει το Μπαχμούτ από το περασμένο καλοκαίρι, στη μεγαλύτερη και πιο αιματηρή μάχη του πολέμου στην Ουκρανία, που ξεκίνησε τον Φεβρουάριο του 2022.

Δεν ήταν ξεκάθαρο εάν η δήλωση του Πριγκόζιν θα μπορούσε να ληφθεί σοβαρά υπόψη, καθώς έχει δημοσιεύσει συχνά παρορμητικά σχόλια στο παρελθόν.

Μόλις την περασμένη εβδομάδα απέσυρε μια δήλωση που είπε ότι έκανε ως «αστείο».

 Τα ουκρανικά μέσα ενημέρωσης παρουσιάζουν ένα βίντεο με τον Πριγκόζιν που δείχνει ένα βίντεο με «βουνό πτωμάτων των Βαγκνεριτών» και επιπλήττει με σκληρότητα τον υπουργό Άμυνας της Ρωσίας Σόιγκου και τον Γκερασίμοφ.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr