Αλβανικός Τύπος: Έλληνες γιατροί αφαιρούσαν σκωληκοειδίτιδα από υγιείς αλβανούς

Ιανουάριος 11, 2011.

Ιωάννινα.

Μελέτη του πανεπιστημίου Ιωαννίνων αποκαλύπτει καταχρήσεις Ελλήνων γιατρών σε ελληνικά νοσοκομεία σε βάρος Αλβανών μεταναστών.

Το σκάνδαλο αυτό, το δημοσιεύει το έγκριτο αμερικανικό περιοδικό «The Atlantic” στο οποίο σημειώνονται παράνομες ιατρικές επεμβάσεις με αφαιρέσεις σκωληκοειδίτιδας από υγιείς μετανάστες αλβανικής καταγωγής.

Σύμφωνα με το περιοδικό, το 2001 στα ελληνικά νοσοκομεία προκειμένου να αυξήσουν οι γιατροί τα χειρουργεία τους, έκαναν διάγνωση ανύπαρκτης σκωληκοειδίτιδας σε μετανάστες.

Μια νέα ιατρός, η Αθηνά Τατσιώνη αποφάσισε να διερευνήσει τις καταγγελίες αυτές με τη βοήθεια μερικών καθηγητών της ιατρικής και πραγματοποιήθηκε μια επίσημη μελέτη για να αποδειχθεί ότι πράγματι γίνονταν αφαίρεση σκωληκοειδίτιδας από ασθενείς, μετανάστες αλβανούς, σε 6 ελληνικά νοσοκομεία ενώ έχαιραν άκρας υγείας.

Η Αθηνά Τατσιώνη (Λέκτορας του πανεπιστημίου Ιωαννίνων) ανήκει στην ερευνητική ομάδα του γνωστού καθηγητή Ιωάννη Ιωαννίδη (φωτό), ο οποίος παρότρυνε τη διεξαγωγή της έρευνας για τους ασθενείς Αλβανούς από τους οποίους αφαιρούσαν την σκωληκοειδή απόφυση προκειμένου να λάβουν χρήματα (φακελάκι) από τους μετανάστες.

(σ.σ. συντάκτη: Πράγματι, το αμερικανικό περιοδικό δημοσιεύει τη συνταρακτική αυτή υπόθεση που είναι ‘πρωτοσέλιδο’ σε όλον τον αλβανικό Τύπο.
 Η διεύθυνση του αμερικανικού περιοδικού, όπου το σχετικό δημοσίευμα βρίσκεται είναι : εδώ)


--

Τίτλος άρθρου: «Skandal në Greqi shqiptarëve u hiqet apandesiti i shëndoshë»
Δημοσίευση: BalkanWeb, 11.1.2011.

Βαλκανικό Περισκόπιο - Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος