Εκατό μυστικές υπηρεσίες ‘χτύπησαν’ σε αμερικανικά αμυντικά αρχεία



Φεβρουάριος 16, 2011.

Πάνω από 100 ξένες μυστικές υπηρεσίες πληροφοριών προσπάθησαν να σπάσουν τα συστήματα των υπολογιστών και των δικτύων και να εισέλθουν στα αμερικανικά αμυντικά αρχεία.

 Οι ‘άγνωστοι- γνωστοί’  χάκερ επιχείρησαν να εισβάλλουν στους υπολογιστές των αμερικανικών αμυντικών αρχείων για να υποκλέψουν  στρατιωτικούς σχεδιασμούς, σχέδια νέων οπλικών συστημάτων και σχέδια στρατιωτικού εξοπλισμού, δήλωσε εκπρόσωπος τη αμερικανικού υπουργείου Άμυνας.


Ο αναπληρωτής Υπουργός William Lynn ανέφερε ότι η μεγαλύτερη απειλή  προέρχεται από τα τρομοκρατικά δίκτυα της Αλ Κάιντα.
Ωστόσο, η πηγή των  ηλεκτρονικών επιθέσεων δύσκολα μπορεί να ανιχνευθεί.
Οι τρομοκράτες έχουν  ορκιστεί να ξεκινήσουν επιθέσεις στον κυβερνοχώρο και τελικά ενδέχεται να είναι σε θέση να αναπτύξουν δικό τους software, ώστε να έχουν τη δυνατότητα διείσδυσης σε ξένους υπολογιστές ή να αγοράσουν προγράμματα από το εμπόριο  ή την ‘μαύρη αγορά’, διευκρίνισε ο αναπληρωτής υπουργός.
Σύμφωνα με τον Lynn, οι ξένες κυβερνήσεις και τα αυταρχικά καθεστώτα έχουν τη δυνατότητα να διοργανώσουν ηλεκτρονικές  επιθέσεις  εναντίον των αμερικανικών στρατιωτικών δικτύων αλλά οι περισσότεροι από αυτούς θα προτιμούσαν, μόνο, να υποκλέψουν και να κατασκοπεύσουν, από το φόβο αμερικανικής αντεπίθεσης.

-       
Τίτλος: «Над 100 чужди разузнавания се опитали да проникнат в компютрите на американската отбрана»
Δημοσίευση: mediapool, 16.2.2011.