Κοσσυφοπέδιο: Η αστυνομία κατάσχεσε το περιοδικό «Μεγάλη Σερβία»


Νοέμβριος 8, 2011.

Η αστυνομία του Κοσσυφοπεδίου έχει κατασχέσει εκατοντάδες αντίτυπα του περιοδικού «Μεγάλη Σερβία», μία έκδοση του σερβικού Ριζοσπαστικού Κόμματος- PRS.


Η ενέργεια αυτή  της αστυνομίας του Κοσσυφοπεδίου αποτέλεσε αντικείμενο έντονης συζήτησης στο Κοινοβούλιο της Σερβίας, στο Βελιγράδι, κατά την οποία η αναπληρωτής του κόμματος PRS, Vjerica Radeta, εξέφρασε τις ανησυχίες της για την διακοπή της ομιλίας του προέδρου της Δημοτικής Συνέλευσης της σερβικής κοινότητας στο Κοσσυφοπέδιο, Radovana Nicic,  από την αστυνομία του Κοσσυφοπεδίου και η οποία στη συνέχεια προέβη σε κατάσχεση όλου του έντυπου υλικού καθώς και των εκδόσεων  του αναφερόμενου περιοδικού.

Η βουλευτής ζήτησε από τον πρόεδρο Μπόρις Τάντιτς να προστατεύσει τους Σέρβους του Κοσσυφοπεδίου από τους σκληροπυρηνικούς, όπως στην περίπτωση του αναφερόμενου ακτιβιστή του κόμματό της.

«Όλα τα υλικά και τα περιοδικά κατασχέθηκαν και δεσμεύτηκαν, όταν ένας αξιωματικός που διάβασε το περιοδικό. το εξέλαβε ότι ήταν κατά του συντάγματος του ψευδοκράτους του Κοσσυφοπεδίου», δήλωσε η βουλευτής

Οι βουλευτές του σερβικού ριζοσπαστικού κόμματος ζήτησαν την παραίτηση της σερβικής διαπραγματευτικής ομάδας  που βρίσκεται υπό την ηγεσία του Μπόρκο Στεφάνοβιτς, αφού σύμφωνα με αυτούς οι συμφωνίες που επιτεύχθηκαν με την Πρίστινα θα οδηγήσουν στην αναγνώριση του Κοσσυφοπεδίου.


--
Πηγή:Inanews