Η Ρωσία αρνείται κατηγορίες των ΗΠΑ για υποκλοπή μικροηλεκτρονικής τεχνολογίας


www.echedoros-a.gr

Οκτώβριος 5, 2012.

Ουάσιγκτον- Μόσχα

Το Γραφείο Ομοσπονδιακών Ερευνών (FBI) απήγγειλε κατηγορίες σε Ρώσο κατάσκοπο και σε δέκα μέλη ενός ρωσικού δικτύου που εργάζονται σε εταιρεία στο Χιούστον για «παράνομη εξαγωγή υψηλής τεχνολογίας μικροηλεκτρονικής από τις ΗΠΑ στις ρωσικές στρατιωτικές μυστικές υπηρεσίες».

Οκτώ από τους κατηγορούμενους, συμπεριλαμβανομένου του αρχηγού του κατασκοπευτικού δικτύου, Αλεκσαντάρ Φισένκο, συνελήφθησαν, αλλά οι άλλοι τρεις κατάφεραν να διαφύγουν στη Μόσχα, αναφέρει σε δημοσίευμα η «Daily Telegraph».
Ο 46χρονος Φισένκο είναι πολιτογραφημένος Αμερικανός πολίτης, γεννήθηκε στο Σοβιετικό Καζακστάν και κατέχει επίσης ρωσικό διαβατήριο.

Το FBI ανέφερε ότι έχει «ατράνταχτες αποδείξεις» ότι ο ίδιος και οι άλλοι ύποπτοι συμμετείχαν σε «συστηματική ανατρεπτική συνωμοσία» προκειμένου να διοχετεύσουν στη Μόσχα την μικροηλεκτρονική  τεχνολογία, η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί στα συστήματα καθοδήγησης πυραύλων και άλλων στρατιωτικών στόχων.

Στο μεταξύ ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Ριάμπκοφ δήλωσε ότι η Μόσχα ενημέρωσε τις ΗΠΑ ότι «οι ισχυρισμοί αυτοί είναι ποινικού χαρακτήρα και δεν είναι θέμα μυστικών υπηρεσιών».

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr