‘Πράσινο’ κόμμα των Σκοπίων: «Με σοβαρή πίεση προς την Ελλάδα θα επιλυθεί η διαφορά»


Οκτώβριος 19, 2013.

Το πράσινο κόμμα των Σκοπίων, DOM, εν αναμονή ενός νέου γύρου συνομιλιών για το όνομα στη Νέα Υόρκη, εκφράζει τη βαθιά του ανησυχία για το αδιέξοδο που έχει έρθει στη χώρα, χωρίς να είναι αυτή υπαίτια.


«Στην τελευταία θετική έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, παρά τις συστάσεις να αρχίσουν αμέσως οι διαπραγματεύσεις, στέκεται  η επιμονή για επίλυση της διαφοράς της χώρας μας με το νότιο γείτονά της.

Ωστόσο παραμένει ασαφές πως τα Σκόπια μπορούν να επιλύσουν τη διαφορά, όταν μετά από 20 εποικοδομητικά χρόνια διαφάνειας και φιλίας η άλλη πλευρά παρουσιάζει τους πολιτικούς και οικονομικούς αποκλεισμούς βασιζόμενη  στη εφαρμογή του erga omnes!

Είναι παράλογη η απαίτηση και καμία χώρα και κανένας λαός δεν μπορεί να το αποδεχθεί!

Πως μπορούν τα Σκόπια, να βρουν μια λύση όταν η άλλη πλευρά αρνείται τις προσκλήσεις για κορυφαίες συνεδριάσεις κυβερνητικών αξιωματούχων, όταν αρνείται τη φιλική συνεργασία σε κοινοβουλευτικό επίπεδο, και όταν  ο πρωθυπουργός  του κράτους για την επίλυση της διαφοράς απαιτεί  τη διάλυση της χώρας μας;!»

Το πράσινο κόμμα των Σκοπίων, DOM,  πιστεύει ότι «μόνο με σοβαρές πιέσεις στην Ελλάδα θα μπορούσε να επιλυθεί  αυτή η παράλογη διαφορά, προκειμένου να τηρηθούν τα πρότυπα του διεθνούς δικαίου και οι αρχές».
--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr