Τουρκία: Σκέψεις για εξαγορά της υποχρεωτικής στράτευσης σε όλους


Μέτρο που οδηγεί στη δημιουργία επαγγελματικού στρατού

Νοέμβριος 27, 2013.

Άγκυρα.

Το τηλεοπτικό κανάλι NTV ανέφερε ότι προωθείται νόμος για την εξαγορά της υποχρεωτικής στρατιωτικής θητείας, ακόμη και σε πολίτες που ζουν στη χώρα.
Μέχρι σήμερα, η εξαγορά της υποχρεωτικής στράτευσης ήταν δυνατή μόνον στους Τούρκους που διέμεναν μόνιμα στο εξωτερικό.


Ο αναπληρωτής Γενικό πρόεδρος του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης- AKP,  Numan Kurtulmuş εξέφρασε την προσωπική του άποψη, ότι η πρόταση θα ισχύσει για άτομα ηλικίας άνω των 25 ετών έναντι 15 χιλιάδων τουρκικών λιρών, για την εξαγορά της στρατιωτικής θητείας.

Επιχειρήματά του είναι η αναθεώρηση του υφιστάμενου  στρατιωτικού συστήματος στην Τουρκία και η πλήρης μετάβαση της σε επαγγελματικό στρατό.

Ο Kurtulmuş πιστεύει ότι από μια τέτοια αλλαγή θα επωφεληθούν τουλάχιστον 400.000 άτομα. Στην περίπτωση αυτή, τα έσοδα στον προϋπολογισμό θα ανέλθουν στα 6 δισεκατομμύρια τουρκικές λίρες.

Ωστόσο, άλλα κυβερνητικά στελέχη δήλωσαν ότι η κυβέρνηση δεν μελετά ένα τέτοιο μέτρο. Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ισμέτ Γιλμάζ, απέφυγε, όμως, να απαντήσει στα δημοσιογραφικά ερωτήματα σχετικά με το θέμα, επισημαίνει το τούρκικο κανάλι.


-



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr