Σκόπια: Ο Βενιζέλος επανέλαβε ότι δεν είναι διμερής η διαφορά- το θέμα του ονόματος




Το δημοσίευμα της εφημερίδας 'Βέτσερ' των Σκοπίων: Το θέμα του ονόματος δεν είναι διμερές ζήτημα

Ιούνιος 26, 2014.

Το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων δεν είναι ένα διμερές θέμα, αλλά και ένα διεθνές ανοικτό ζήτημα στο πλαίσιο των σχετικών αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας, δήλωσε ο Έλληνας αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Εξωτερικών, κ. Ευάγγελος Βενιζέλος από τις Βρυξέλλες, γράφει η σκοπιανή  ‘Βέτσερ’.


Ο Έλληνας υπουργός  Εξωτερικών, στο δείπνο εργασίας, ενημέρωσε τους συναδέλφους του, στο NATO, ότι κατά την τελευταία επίσκεψή του στα Σκόπια, υπό την ιδιότητα του προέδρου του Συμβουλίου της ΕΕ, μίλησε με τον πρωθυπουργό Νίκολα Γκρούεφσκι, συμφώνησαν να εντατικοποιήσουν τη διαπραγματευτική διαδικασία που λαμβάνει χώρα υπό την αιγίδα του μεσολαβητή του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς.

«Και έτσι κάνουμε- η διαδικασία υπό τον κ. Νίμιτς είναι η κατάλληλη διαδικασία», είπε ο Βενιζέλος.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το όνομα είναι ένα ουσιώδες ζήτημα.

«Το όνομα είναι ένα βασικό πρόβλημα για την περιφερειακή σταθερότητα, τη δημοκρατία, το σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όπως  και το κράτος δικαίου , ο σεβασμός της συμφωνίας της Οχρίδας, ο σεβασμός της συμφωνίας του Μαρτίου 2013 μεταξύ των μεγάλων κομμάτων στη γειτονική μας χώρα, για την οποία έχουμε μεγάλο ενδιαφέρον» και πρόσθεσε ο Βενιζέλος: «η Ελλάδα έχει κάνει σημαντικές επενδύσεις στα Σκόπια και οι θύρες της Ελλάδας είναι πάντοτε ανοικτές για τους επισκέπτες από τα Σκόπια».

Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, επανέλαβε, για άλλη μια φορά, ότι η ελληνική θέση είναι συγκεκριμένη, μετρημένη και υπεύθυνη σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο και ότι η Αθήνα αναμένει μια απάντηση από την άλλη πλευρά.

--
               


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr