Έκκληση κουρδικής κυβέρνησης σε ΗΠΑ για τους Κούρδους της Συρίας




Σεπτέμβριος 23, 2014.

Η Περιφερειακή Κυβέρνηση του Κουρδιστάν ζήτησε από τις Ηνωμένες Πολιτείες να επεκτείνουν τις αεροπορικές επιδρομές τους για να προστατεύσουν τους Κούρδους στην πόλη Κομπανί, οι οποίοι είναι πολιορκημένοι από τους τζιχαντιστές.


Ο στρατός  των ΗΠΑ με τις χώρες εταίρους, συμπεριλαμβανομένων της Ιορδανίας, Κατάρ, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Μπαχρέιν και Σαουδική Αραβία,  ξεκίνησαν σήμερα αεροπορικές και πυραυλικές επιθέσεις.

Από τους βομβαρδισμούς καταστράφηκαν πολλοί στόχοι της εξτρεμιστικής οργάνωσης του Ισλαμικού Κράτους στις περιοχές  Αρ Ράκα, Ντάιρ αζ Ζάουρ, αλ Χασακάχ και Αμπού Καμάλ.

Οι στόχοι περιλάμβαναν μαχητές,  κέντρα εκπαίδευσης, την έδρα της διοίκησης και εγκαταστάσεις αποθήκευσης, φορτηγά τροφοδοσίας και εξοπλισμένα οχήματα.

Ωστόσο, η περιοχή της Κομπανί είχε εξαιρεθεί, ενώ η πόλη πολιορκείται από τους τρομοκράτες του ΙΚ από τις 15 Σεπτεμβρίου με τη χρήση βαρέων όπλων και  αμερικανικά άρματα μάχης που είχαν λάβει από αποθήκες του ιρακινού στρατού.

Απογοήτευση υπάρχει στην ηγεσία της Κουρδικής Περιφέρειας που δεν βοηθούν οι αεροπορικές επιδρομές τους Κούρδους της Συρίας.

Στις 19 Σεπτεμβρίου, ο Μασούντ Μπαρζανί, πρόεδρος της περιφέρειας του Κουρδιστάν στο Ιράκ, κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να αποτρέψει σφαγή στην πόλη Κομπανί της Συρίας (Άιν αλ Αράμπ).

«Θα ήθελα να ζητήσω από τη διεθνή κοινότητα, να λάβει μέτρα το συντομότερο δυνατόν για να σώσει την πόλη Κομπανί και το λαό του Δυτικού Κουρδιστάν από τα χέρια των τρομοκρατών», δήλωσε ο Μπαρζανί.

«Οι τρομοκράτες του ΙΚ διαπράττουν εγκλήματα και τραγωδίες, όπου και αν βρίσκονται, ως εκ τούτου, πρέπει να χτυπηθούν και να νικηθούν, όπου και αν βρίσκονται», συμπέρανε ο Μπαρζανί, σύμφωνα με δημοσίευμα της Αρμπίλ.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr