Η Ρωσία ετοιμάζει νέο κομβόι βοήθειας στην Ανατολική Ουκρανία




Οκτώβριος 28, 2014.

Η ρωσική κυβέρνηση εξετάζει την αποστολή μιας νέας αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας «προς τους πολίτες της περιοχής  του Λουγκάνσκ και του Ντονέτσκ», όπως σημειώνεται χαρακτηριστικά.


«Η κυβέρνηση της Ρωσικής Ομοσπονδίας έλαβε εκκλήσεις από το λαό της περιοχής  του Λουγκάνσκ και του Ντονέτσκ,  που ομιλούν για την έκτακτη κοινωνικο-οικονομική κατάσταση που επικρατεί , η οποία είναι στα όρια της ανθρωπιστικής καταστροφής», ανέφερε η κυβερνητική ανακοίνωση.

Ωστόσο, η ουκρανική πλευρά δεν έχει λάβει καμία αίτηση από τη Μόσχα για την «ανθρωπιστική αυτοκινητοπομπή», όπως ανέφερε το ουκρανικό πρακτορείο Unian.

Η πρώτη ρωσική «ανθρωπιστική αυτοκινητοπομπή», εστάλη στην Ουκρανία στις 22 Αυγούστου. Στη συνέχεια, τα φορτηγά διέσχισαν τα σύνορα χωρίς τη συγκατάθεση των ουκρανικών αρχών και χωρίς να συνοδεύονται από τη Διεθνή Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού.

Η διεθνής κοινότητα είχε καθορίσει τη συμπεριφορά της ρωσικής πλευράς ως καταπάτηση της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας, παραβιάζοντας διεθνείς νόμους.

Μια δεύτερη ανθρωπιστική αποστολή εστάλη στις 13 Σεπτεμβρίου, στα κατεχόμενα από τα ρωσικά στρατεύματα ουκρανικά εδάφη. 

Τρίτη φάλαγγα 200 φορτηγών διέσχισαν τα ρωσο-ουκρανικά σύνορα στις 20 Σεπτεμβρίου. Το περιεχόμενο της ‘ανθρωπιστικής βοήθειας’ δεν ελέγχθηκε και πάλι, σημειώνει το δημοσίευμα.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr