Η Ρωσία θα παραδώσει όπλα στη Συρία για την καταπολέμηση του ‘ΙΚ’




Νοέμβριος 14, 2014.

Εάν ο λεγόμενος ‘δυτικός συνασπισμός’  δεν έχει τη δυνατότητα να εξουδετερώσει τις τζιχάντ ομάδες του ‘ισλαμικού κράτους’-‘ΙΚ’ και επιδιώκει να ενισχύσει με όπλα την ‘μετριοπαθή αντιπολίτευση της Συρίας’, τότε γιατί η Ρωσία να μην ενισχύσει τον αγώνα της Συρίας κατά του ‘ΙΚ’;


Σχετικά με αυτό το ερώτημα απάντηση έδωσε ο πρόεδρος της Ρωσικής Ακαδημίας Γεωπολιτικών Ζητημάτων, Κωνσταντίν Σίσκοφ- Константин Сивков.

«Η Ρωσία είναι αποφασισμένη να παρέχει την καλύτερη δυνατή φροντίδα», τονίζει, «και να προσδώσει τη μέγιστη δυνατή βοήθεια στη συριακή κυβέρνηση, για να μπορέσει να επιβιώσει και να καταστρέψει το ‘ισλαμικό κράτος’. Υπάρχουν άνθρωποι που είναι έτοιμοι να πολεμήσουν για την πατρίδα τους και χρειάζονται όπλα».

Ο Κωνσταντίν Σίσκοφ σημειώνει ότι, πρώτα από όλα, οι  Σύριοι που θέλουν να υπερασπισθούν τη χώρα τους ενάντια στους τζιχαντιστές, χρειάζονται βοήθεια με σύγχρονα και αποτελεσματικά όπλα. Με τέτοια όπλα θα εξοπλισθεί καλύτερα και ο συριακός στρατός.

Υπενθυμίζεται- σημειώνει  το ρωσικό δημοσίευμα- ότι πριν από λίγες ημέρες ο επικεφαλής του Υπουργείου Εξωτερικών της Συρίας, Ουαλίντ Μουάλλεμ, δήλωσε ότι η Ρωσία ενδέχεται να παράσχει στη Συρία το πυραυλικό σύστημα S-300, του οποίο η παράδοση στο παρελθόν ανεστάλη λόγω μιας σειρά λόγων.

Σύμφωνα, εξάλλου, με τις συριακές αρχές, οι τζιχαντιστές εμφανίσθηκαν με αεροσκάφη, ένα γεγονός το οποίο δηλώνει ότι το ρωσικό σύστημα S-300 θα είναι απαιτητό. 

Οι συριακές αρχές υπενθύμισαν ότι η Δύση κάλεσε τη Ρωσία να παρουσιάσει ένα ενιαίο μέτωπο ενάντια στο ‘ισλαμικό κράτος’ και με τη λογική αυτή, η παροχή του αντιπυραυλικού συστήματος στη Συρία, συνάδει με την έκκληση αυτή, σημειώνει η  «ρωσική στρατιωτική επιθεώρηση».

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr