Κάιρο: Άφιξη Σαμαρά και Αναστασιάδη για την τριμερή σύνοδο




Νοέμβριος 7, 2014.

Κάιρο-Αίγυπτος.

Έφθασε στο Διεθνές αεροδρόμιο του Καΐρου, σήμερα το απόγευμα, ο πρωθυπουργός  της Ελλάδας, Αντώνης Σαμαράς και ο Κύπριος πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης σε μια επίσημη επίσκεψη στη χώρα.


Οι δύο ηγέτες θα συναντηθούν με τον πρόεδρο Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι, αύριο, στο πλαίσιο της τριμερούς συνόδου κορυφής, Ελλάδας-Κύπρου – Αιγύπτου, προκειμένου να συζητήσουν τρόπους συνεργασίας στην περιοχή καθώς και την αναζήτηση κοινών τρόπων για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας, συμβάλλοντας στην ασφάλεια και τη σταθερότητα.


Στη Σύνοδο Κορυφής θα αναπτυχθούν τα βασικά στάδια της αιγυπτιακής εξωτερικής πολιτικής, οι  ειδικές σχέσεις με την Ελλάδα και η ισχυρή σύνδεση και άριστες σχέσεις με την Κύπρο στους τομείς της οικονομίας.

Στη σύνοδο θα γίνει επισήμανση των ισχυρών οικονομικών δεσμών  μεταξύ της Αιγύπτου και της Ελλάδας, οι οποίοι συνεχώς αυξάνονται, σημειώνει το δημοσίευμα της «Γιουμ 7».
--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr