Ο Αλβανός πρωθυπουργός εμμένει στις δηλώσεις – περί ένωσης με το Κοσσυφοπέδιο





Απρίλιος 11, 2015.

Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Έντι Ράμα, εξακολουθεί να εμμένει στις θέσεις στις οποίες εξέφρασε κατά την επίσκεψή του στην Πρίστινα του Κοσσυφοπεδίου, περί  ενώσεως του Κοσσυφοπεδίου με την Αλβανία, εάν δεν ενταχθούν οι δύο πλευρές στην ΕΕ και παρά τις αρνητικές αντιδράσεις που εκφράστηκαν από αξιωματούχους των Βρυξελλών.


Η εφημερίδα του Κοσσυφοπεδίου, «Koha Ditore», στην ηλεκτρονική της έκδοση αναφέρει ότι ο Αλβανός πρωθυπουργός φαίνεται να αγνοεί  τις αντιδράσεις της ΕΕ και των Ηνωμένων Πολιτειών σε σχέση με τις δηλώσεις του.

Το απόγευμα της Μεγάλης Παρασκευής, κατά τη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του Σοσιαλιστικού Κόμματος,  που είχε ως αντικείμενο τους υποψηφίους για τις επερχόμενες  δημοτικές εκλογές της 21ης Ιουνίου, ο Ράμα δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι δεν αισθάνεται ενοχλημένος από τις αντιδράσεις των Βρυξελλών και της Ουάσιγκτον, εμμένοντας στις θέσεις του.

Η Σερβία περιγράφει ως προκλητικές τις δηλώσεις του Ράμα, επισημαίνοντας ότι  θέτει σε κίνδυνο τις σχέσεις μεταξύ της Σερβίας και της Αλβανίας.

Ο «Koha Ditore» (φώτο άνω) στο δημοσίευμά της  αναφέρει ότι ο εκπρόσωπος της Σερβίας στα Ηνωμένα Έθνη, Μίλαν Μιλάνοβιτς, απέστειλε επιστολή (παρατίθεται κάτω) προς τον Πρόεδρο του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, Dina Kawar, στις 8 Απριλίου, σχετικά με τη δήλωση του πρωθυπουργού της Αλβανίας ότι οι Αλβανοί μπορούν να ενωθούν σε ένα κράτος.


--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr