Τουρκία: Πάλι απαγόρευση κυκλοφορίας στην επαρχία Σιρνάκ






Μάρτιος 12, 2016.

Şırnak- Σιρνάκ

Κηρύχθηκε απαγόρευση κυκλοφορίας των πολιτών στην επαρχία Σιρνάκ, όπου έχουν κατευθυνθεί πολλές αποστολές αρμάτων μάχης και τεθωρακισμένων οχημάτων.



Η περιοχή, έχει  γεμίσει με εκατοντάδες οδοφράγματα και ορύγματα από τους τρομοκράτες, γράφει το τούρκικο δημοσίευμα, που εννοεί τους Κούρδους αυτονομιστές του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος (PKK).



Η πηγή σημειώνει ότι  σε πολλούς κεντρικούς δρόμους και τοποθεσίες (όπως: Merkez Yeşilyurt, Gazipaşa, Cumhuriyet, Dicle, Yeni, İsmet Paşa και στην συνοικία (μαχαλά) Bahçelievler) έχουν στηθεί οδοφράγματα και ορύγματα από τους τρομοκράτες.



Από τον κυβερνήτη της επαρχίας έχει κηρυχθεί απαγόρευση κυκλοφορίας και αναμένεται να αρχίσει «μια μεγάλη επιχείρηση του τουρκικού στρατού από κοινού με την αστυνομία σε όλη την περιοχή, και θα προβαίνει σε ελέγχους στις εισόδους και στις εξόδους. 



Μονάδες του τουρκικού στρατού έχουν εγκατασταθεί σε σχολεία και κοιτώνες στην πόλη Σιίρτ του Σιρνάκ καθώς και στο δρόμο που οδηγεί στο Ουλούντερε.


Ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας, Εφκάν Αλά, δήλωσε ότι στην Γιουξέκοβα, στο κέντρο της επαρχίας Σιρνάκ, όπως και στην Νουσαϊμπίν εξακολουθούν να υπάρχουν οδοφράγματα των αυτονομιστών.



«Οι πληροφορίες που έχουμε λάβει, λένε ότι οι Κούρδοι αυτονομιστές έχουν παγιδεύσει πολλά σημεία στις οδούς και χρειάζεται ο καθαρισμός τους», είπε.
--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ

Το ‘Βαλκανικό Περισκόπιο’ είναι μία από τις απαγορευμένες ιστοσελίδες στην Τουρκία