Οι Κούρδοι εμπόδισαν τα νέο- οθωμανικά σχέδια του Ερντογάν




Μάρτιος 18, 2016.

«Η Άγκυρα αντιδρά σκληρά εναντίον των Κούρδων  στις νοτιο-ανατολικές περιοχές της Τουρκίας και της Συρίας,  καθώς ο κουρδικός πληθυσμός εμπόδισε τα νέο-οθωμανικά σχέδια του Τούρκου προέδρου, Ταγίπ Ερντογάν», δήλωσε στη  Μόσχα ο εκπρόσωπος του Εθνικού Κογκρέσου  του Κουρδιστάν, Σελαχατίν Σόρο, όπως σημειώνει το Ria Novosti.




«Οι Κούρδοι εμπόδισαν τα νέο-οθωμανικά σχέδια του Ερντογάν στη γειτονική Συρία και το Ιράκ- ο οποίος χρησιμοποίησε τις τρομοκρατικές ομάδες του ‘ισλαμικού κράτους’ και της ‘Τζαμπχάτ αλ Νούσρα’,  προσπαθώντας να επεκτείνει την επιρροή του στις γειτονικές χώρες. Είχαν υποστεί επιθέσεις οι κουρδικές περιοχές, ωστόσο οι Κούρδοι κατάφεραν να σταματήσουν την επέκταση των ομάδων αυτών. Τώρα παίρνει εκδίκηση ο Ερντογάν και προσπαθεί να αποσπάσει την προσοχή με την επίθεση κατά των Κούρδων στο εσωτερικό της χώρας , στην νοτιοανατολική Τουρκία», είπε ο Σόρο.



Το δεύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Ερντογάν είναι στην εσωτερική πολιτική. «Ο Ερντογάν φοβάται το αποτέλεσμα  του (φιλοκουρδικού) Κόμματος της Δημοκρατίας των Λαών (HDP)  στις βουλευτικές εκλογές με τη συνέχεια του πολέμου κατά των Κούρδων. Η τουρκική αστυνομία έχει κλείσει γραφεία του HDP, προέβη σε συλλήψεις ακτιβιστών, δικηγόρων και βουλευτών, κατηγορώντας τους για τρομοκρατία»,  λέει ο εκπρόσωπος του Εθνικού Κογκρέσου του Κουρδιστάν.



«Οι ενέργειες του Ερντογάν στα νοτιο-ανατολικά της Τουρκίας μπορούν να θεωρηθούν ως πραγματική γενοκτονία. Βρισκόμαστε σε πόλεμο», επεσήμανε ο Σόρο.



Το πρωί της Παρασκευής, ο Ερντογάν,  μιλώντας στην επαρχία Δαρδανελίων για επέτειο της ομώνυμης μάχης, κατηγόρησε τις δυτικές χώρες για τη σιωπηρή υποστήριξή τους προς το εκτός νόμου Κουρδικού Εργατικού Κόμματος, συγκρίνοντάς το με ναρκοπέδιο.
Σύμφωνα με τον Ερντογάν, η βόμβα των τρομοκρατών θα μπορούσε να εκραγεί στις Βρυξέλλες ή άλλη ευρωπαϊκή πόλη, σε μια προσπάθειά του να πείσει του Ευρωπαίους ότι οι Κούρδοι είναι τρομοκράτες.




--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ