Τόμισλαβ Νίκολιτς: Η σερβική πολιτική πρέπει να αναγνωρίζει τα Σκόπια με το συνταγματικό τους όνομα




Φεβρουάριος 22, 2017. 17:46

«Παρά το γεγονός ότι η ψευδομακεδονία ψήφισε για την ένταξη του Κοσσυφοπεδίου στην UNESCO, δεν πρέπει να αλλάξει η σερβική πολιτική έναντι της γειτονικής χώρας. ως προς την αναγνώριση του συνταγματικού ονόματος και την εδαφική ακεραιότητα της, δήλωσε ο απερχόμενος πρόεδρος της Σερβία, Τόμισλαβ Νίκολιτς στην σερβική ραδιοτηλεόραση, σύμφωνα με δημοσίευμα της σκοπιανής ‘Βέτσερ’.




«Η ψευδομακεδονία  μας επικρίνει. Αλλά έχουμε καλές σχέσεις μαζί τους. Πρέπει να συνεχίσουμε να αναγνωρίζουμε τη ψευδομακεδονία, τη χρειαζόμαστε. Αυτή βρίσκεται στο χάος. Συγνώμη, αλλά, δεν γνωρίζω καθόλου εάν θα καταφέρει να κάνει κυβέρνηση».


Πρόσθεσε: 

«Δείτε, ένας από τους λόγους ήταν αυτός που στις Βρυξέλλες είχα μια φιλική συνομιλία με τον Ιβάνοφ και τα είπαμε.

Με ρώτησε γιατί βάλαμε αυτήν την πινακίδα που έγραφε  «Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας» όταν έχει αναγνωρισθεί η χώρα με το όνομα ψευδομακεδονία;


Είπα: ξέρεις, οι Έλληνες έφτιαξαν αυτόν τον δρόμο και έβαλαν την πινακίδα από την αρχή, για να γνωρίζουν οι Ευρωπαίοι σε ποια χώρα  εισέρχονται. (Η ΕΕ την αναγνωρίζει ως FYROM) και δεν ήξεραν που πηγαίνουν εάν έγραφε ψευδομακεδονία. Βάλαμε την πινακίδα όπως αναγνωρίζεται στην Ευρώπη, γιατί το κράτος σας δεν ανήκει στην ΕΕ, όπως και η Σερβία. Το βάλαμε μόνο για αυτούς, δεν πρέπει να σας ενοχλεί αυτό», είπε ο Νίκολιτς.



Ο πρόεδρος της Σερβίας πιστεύει ότι δεν πρέπει η χώρα του να έχει  προστριβές με τα Σκόπια, σημειώνει το δημοσίευμα.

Τόμισλαβ Νίκολιτς: Η ψευδομακεδονία μας επικρίνει αλλά εμείς πρέπει να την αναγνωρίζουμε

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr