Χάος στα Σκόπια: Διαδηλωτές κατέλαβαν το Κοινοβούλιο- Χτύπησαν τον Ζόραν Ζάεφ





Απρίλιος 27, 2017. 20:48


Ο Αλβανός αντιπρόεδρος του DUI, Ταλάτ Τζαφέρι, εκλέχθηκε ως πρόεδρος της Βουλής των Σκοπίων με ψήφους από την Σοσιαλδημοκρατική Ένωση – SDSM,  από βουλευτές της Συμμαχίας των Αλβανών και το Κίνημα BESA, λαμβάνοντας συνολικά 67 ψήφους, ενώ το κόμμα του Νίκολα Γκρούεφσκι δεν συμμετείχε στην ψηφοφορία.






Τα αλβανικά ΜΜΕ των Σκοπίων ομιλούν για ‘ιστορική νίκη’, γιατί είναι η πρώτη φορά που ένας Αλβανός πολιτικός εκλέγεται σε μία από τις υψηλότερες θέσεις του κράτους, όπως σημειώνει η «shqiptarja.com».




Αμέσως μετά οι Σλάβοι των Σκοπίων, οπαδοί του Νίκολα Γκρούεφσκι άρχισαν διαμαρτυρίες μπροστά από το κτήριο του Κοινοβουλίου και προσπάθησαν να εισέλθουν σε αυτό. 


Τελικά τα κατάφεραν και άρχισαν τα έκτροπα. Κατέλαβαν την αίθουσα συνεδριάσεων, γρονθοκόπησαν τον αρχηγό του SDSM, Ζόραν Ζάεφ, ενώ όλοι σχεδόν οι βουλευτές κλείστηκαν σε παρακείμενη αίθουσα περιμένοντας την …αστυνομία.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr