Κοσσυφοπέδιο: Κατά κύματα οι μουσουλμάνοι προσκυνητές πηγαίνουν στη Μέκκα




«Αναχώρησε με ενθουσιασμό η πρώτη ομάδα προσκυνητών από το Κοσσυφοπέδιο»

Αύγουστος 21, 2017. 08:23


Στο αεροδρόμιο ‘Αντέμ Γιασάρι’ της Πρίστινα, οι προσκυνητές  των ιερών εδαφών συνοδεύονταν από μέλη της οικογένειας τους και τους συγγενείς τους,  γράφει το τουρκικό TRT,  που απευθύνεται στους Αλβανούς- στην αλβανική γλώσσα.


Ο Βελή Βιτία από την Πρίστινα,  ο οποίος πηγαίνει για δεύτερη φορά  στο ‘Χατζ’, δήλωσε: «Είναι χαρά μου να είμαι σε αυτά τα μέρη. Δεν μπορώ να περιγράψω ένα ιδιαίτερο συναίσθημα μου».


 Ο 18χρονος Ερλέτ  Γιάντσεβα από την Πρίστινα είναι ο νεότερος προσκυνητής. Είπε ότι πρόκειται να πάει στο Χατζ κατόπιν προτροπής του πατέρα του.


«Ήμουν στο Ούμρα, αλλά το Χατζ είναι διαφορετικό. Υπάρχουν μεγάλες συγκινήσεις. Ελπίζω ο Αλλάχ να δίνει σε όλους τους μουσουλμάνους», είπε ο Γιάντσεβα στο τουρκικό πρακτορείο Anadolu.


Ο γενικός γραμματέας της προεδρίας της Ισλαμικής Κοινότητας Κοσσυφοπεδίου, Ρεσούλ Ρετζέπι, δήλωσε ότι χθες το βράδυ, αναχώρησε το πρώτο αεροπλάνο με 216 προσκυνητές και άλλες τέσσερις ομάδες θα αναχωρήσουν μέσα στις επόμενες ημέρες από το Κοσσυφοπέδιο.


Ο Ρετζέπι ανακοίνωσε ότι ανάμεσα στους υποψήφιους προσκυνητές που θα ταξιδεύσουν στους Αγίους Τόπους (του Ισλάμ) είναι και 400 γυναίκες.


Πρόκειται να αναχωρήσουν συνολικά πέντε αεροσκάφη από την Πρίστινα με προορισμό τη Μέκκα, Τζέντα και Μεδίνα και θα επιστρέψουν πάλι στην Πρίστινα. Η πρώτη ομάδα έφυγε χθες και η δεύτερη σήμερα, 21 Αυγούστου. Η επιστροφή τους έχει προγραμματισθεί  από 16 έως 17 Σεπτεμβρίου.
(trt.net.tr)


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr