Σκόπια: «Αν δεν υπογράψει το νόμο για τις γλώσσες ο Ιβάνοφ, θα επιστραφεί στο Κοινοβούλιο»



  Ο τίτλος από το δημοσίευμα

Ιανουάριος 11, 2018. 21:29

Ο  Αρτάν Γκρούμπι, βουλευτής του μεγαλύτερου αλβανικού κόμματος των Σκοπίων, «Δημοκρατική Ένωση για Ενσωμάτωση», μετά την επιτυχή ψηφοφορία για την επισημοποίηση  και εξίσωση της αλβανικής γλώσσας με τη σλαβική, δήλωσε ότι μετά από 15 χρόνια η ειρηνευτική Συμφωνία Πλαίσιο της Οχρίδας, έγινε πραγματικότητα και απομένει τώρα να εφαρμοσθεί.



Ο Γκρούμπι ευχαρίστησε όλους όσους ψήφισαν ‘ναι’ αλλά και εκείνους που δεν ψήφισαν κατά του νόμου.


«Πιστεύω ότι αυτός ο νόμος υποστηρίζεται από όλα τα κόμματα, διότι όλα τα συμβαλλόμενα μέρη έχουν υπογράψει τη Συμφωνία Πλαίσιο της Οχρίδας.


«Περιμένω από την αντιπολίτευση να υποστηρίξει αυτόν τον νόμο, αν και δεν βρίσκονταν στην αίθουσα κατά την ψηφοφορία. Ο νόμος αυτός που θα αποκτήσει η χώρα, θα χαλαρώσει τις ενδοεθνικές σχέσεις και θα κλείσουν πολλά θέματα που προκύπτουν από το κανονιστικό μέρος της συμφωνίας-πλαίσιο της Οχρίδας», είπε ο Γκρούμπι.


Πρόσθεσε ότι «εάν ο Ιβάνοφ αρνηθεί να υπογράψει και αντιταχθεί στη Συμφωνία-Πλαίσιο της Οχρίδας, ο νόμος θα επανέλθει και πάλι στο Κοινοβούλιο, όπου θα ψηφισθεί ξανά και θα γίνει νόμος του κράτους.


«Καλώ τον Ιβάνοφ να γίνει μέρος της επιτυχημένης ιστορίας της ολοκλήρωσης της Συμφωνίας- Πλαίσιο της Οχρίδας», κατέληξε ο Γκρούμπι.


(Στοιχεία από makfax.com.mk)
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr