Αλβανικές αρχές Κοσσυφοπεδίου: Έκοψαν το …τηλέφωνο στους Σέρβους






Απρίλιος 26, 2010



Χιλιάδες Σέρβοι βγήκαν στους δρόμους της κωμόπολης Γκρατσάνιτσα, του Κοσσυφοπεδίου, διαμαρτυρόμενοι για την κοπή της σερβικής κινητής τηλεφωνίας στην περιοχή.

Οι διαμαρτυρόμενοι απηύθυναν έκκληση προς τους εκπροσώπους της Διεθνούς Κοινότητας να αντιδράσουν και να παρεμποδίσουν τις αλβανικές Αρχές του Κοσσυφοπεδίου στην απαγόρευση των εκεί Σέρβων, να χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες των τηλεφωνικών αναμεταδοτών που τους συνδέουν με τη Σερβία.

Η συγκέντρωση άρχισε συμβολικά στις δώδεκα το μεσημέρι και διαλύθηκε ήρεμα. Παρόμοιες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας ανακοινώθηκαν και για τις επόμενες ημέρες έως ότου επαναλειτουργήσει η διασύνδεση της κινητής τηλεφωνίας με τη Σερβία.

Αναφέρεται ότι οι άνδρες της αστυνομίας του Κοσσόβου έκοψαν δια της βίας το σήμα των αναμεταδοτών της σερβικής κινητής τηλεφωνίας, αφήνοντας στην κυριολεξία χωρίς τηλέφωνο περί τις 100.000 Σέρβων που ζουν στην περιοχή.

Στη διαμαρτυρία συμμετείχαν και ασθενοφόρα οχήματα για να δηλώσουν πως με τη διακοπή της τηλεφωνίας στην περιοχή όπου βιώνουν Σέρβοι, δεν υπάρχει πια επικοινωνία μεταξύ ασθενών και ιατρών και εμποδίζεται η ομαλή λειτουργία των πρώτων βοηθειών.



Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος