Σκόπια: «Λάθος οι δηλώσεις Γκρουέφσκι»…





Απρίλιος 26, 2010



«Είναι πολύ νωρίς να σκέφτεται δημοψήφισμα για το όνομα του κράτους», δήλωσε ο πρέσβης της Ευρωπαϊκής Ένωσης στα Σκόπια, Έρβαν Φουερέ, αναφερόμενος στις χθεσινές δηλώσεις του σκοπιανού πρωθυπουργού ότι δεν αποδέχεται την ονομασία «Βόρεια Μακεδονία» και θα προσφύγει σε δημοψήφισμα για το ζήτημα αυτό.

Ο Φουερέ σε συνέντευξη τύπου που έδωσε σήμερα το μεσημέρι στα Σκόπια, επέκρινε τις δηλώσεις Γκρουέφσι επισημαίνοντας πως οι δύο πλευρές οφείλουν να καθίσουν και να διαπραγματευθούν και να μην προβαίνουν σε δηλώσεις που μπορεί να ερμηνευθούν εσφαλμένα.

«Νομίζω, είπε ο Φουαρέ, ότι η δήλωση του πρωθυπουργού Γκρουέφσκι, υπογραμμίζει περαιτέρω, την επείγουσα ανάγκη για διμερείς συνομιλίες μεταξύ των δύο χωρών και να μην γίνονται δημόσιες δηλώσεις, διότι με τις συνομιλίες θα μπορούσε το ζήτημα να επιλυθεί, ενώ οι δηλώσεις θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε παρεξήγηση. Πράγματι, είναι σημαντικό να βρεθεί λύση γιατί είναι προς το συμφέρον των πολιτών και των δυνητικών επενδυτών στη χώρα. Το να μιλάμε για ένα δημοψήφισμα είναι πολύ πρόωρο καθώς βρισκόμαστε, ήδη, στο τελικό στάδιο των διαπραγματεύσεων» είπε ο Erwan FOUÉRÉ που εκτελεί χρέη ειδικού εκπροσώπου της ΕΕ στα Σκόπια.





Σχετικό: Γκρουέφσκι: "Δημοψήφισμα για το «Βόρεια Μακεδονία»- εγώ καταψηφίζω"
http://echedoros-a.blogspot.com/2010/04/blog-post_6221.html





Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος