Βουλγαρία: Αμερικανο- βουλγαρικές πτητικές ασκήσεις


Μάιος 16, 2010

Κοινές βουλγαρο-αμερικανικές πτητικές εκπαιδευτικές ασκήσεις, με την επωνυμία “Sentry Gold 2010”, θα διεξαχθούν με επίκεντρο το αεροδρόμιο της πόλης Γκράντ Ιγκνατίεβο, από τις 15 Μαίου έως τις 4 Ιουνίου 2010.

Στην άσκηση θα λάβουν μέρος μοίρα της αμερικανικής πολεμικής αεροπορίας που εδρεύει στην Ευρώπη καθώς και δυνάμεις της πολεμικής αεροπορίας της Βουλγαρίας.

Όπως ανακοινώνεται από το βουλγαρικό υπουργείο Άμυνας, ο στόχος των κοινών εκπαιδευτικών ασκήσεων είναι η βελτίωση της επικοινωνίας και της λειτουργικότητας μεταξύ των αεροπορικών δυνάμεων των δύο χωρών.

Στην άσκηση θα λάβουν μέρος μαχητικά αεροσκάφη F-15, MIG-29 (φώτο) και MIG-21 καθώς και τα συστήματα αεράμυνας εδάφους.

Περιλαμβάνονται, ακόμη, σχέδια αμυντικών και επιθετικών επιχειρήσεων καθώς εναέριων ελιγμών για την αντιμετώπιση της αεράμυνας.

Στη διάρκεια της εκπαίδευσης θα βελτιωθούν, όπως αναφέρεται, οι διαδικασίες παροχής ολοκληρωμένων εναέριων εφοδιασμών που θα υποστηριχθεί από την αμερικανική πλευρά.

Προβλέπεται επίσης να διεξαχθούν πτήσεις από κοινού με βουλγαρο- αμερικανικό πλήρωμα για την εξοικείωση με τα μαχητικά που χρησιμοποιούνται και από τις δύο πλευρές.

Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος