Αλβανία: Αλβανοί Αμερικής ανησυχούν για εξελίξεις στην πΓΔΜ




Μάιος 15, 2010

"Το προεδρείο της αλβανο- αμερικανικής κοινότητας του Ιλλινόϊς, εξέδωσε ένα δελτίο τύπου όπου αναφέρει την βαθύτατη ανησυχία του για την σοβαρή κατάσταση και τις εξελίξεις που συνεχώς επιδεινώνονται στην πΓΔΜ, κυρίως μετά τη δολοφονία τεσσάρων ύποπτων ατόμων αλβανικής καταγωγής", αναφέρει σε απογευματινό δημοσίευμά της η αλβανική εφημερίδα 'Στάρτ'.

Η κοινότητα, τονίζει, με ιδιαίτερη προσοχή παρακολουθεί την κατάσταση και είναι στα πρόθυρα δημιουργίας άμεσων επαφών με την αμερικανική κυβέρνηση για τις τελευταίες εξελίξεις σε αυτό το τμήμα των Σκοπίων, όπου τα θύμα δεν είναι, τυχαία, πάντα Αλβανοί.

«Ταυτόχρονα μέσα από τη δήλωση αυτή" γράφει η ανακοίνωση, " ενημερώνουμε τα μέλη του αλβανικού λόμπυ στην Αμερική να ενταχθούν στην Κοινότητα, προκειμένου να αναληφθούν περαιτέρω δράσεις. Υπενθυμίζουμε ότι η αλβανο-αμερικανική κοινότητα του Ιλλινόις, με έδρα το Σικάγο, συνέβαλε με έκτακτες διπλωματικές και οικονομικές παρεμβάσεις στις αλβανο-σλαβικές συγκρούσεις το 2001.

Μέσα στο πνεύμα αυτό, προτείνουμε την ενεργοποίηση του μηχανισμού του lobbying, για να αλλάξει ριζικά η συμπεριφορά της σημερινής κυβέρνησης του Γκρουέφσκι προς τους Αλβανούς της πΓΔΜ» αναφέρει η ανακοίνωση της αλβανο-αμερικανικής κοινότητας.


Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος