Σερβία: Ζητά ανάπτυξη εμπορικών σχέσεων με ΕλλάδαΜάιος 15, 2010

Σε επίσημη ανακοίνωση της σερβικής κυβέρνησης αναφέρονται οι δηλώσεις του Σέρβου αναπληρωτή πρωθυπουργού και υπουργού Εσωτερικών της Σερβίας , Ίβισα Ντάντιτς.

Ο Σέρβος υπουργός που επισκέφθηκε την Αθήνα και συναντήθηκε με τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών, Δημήτρη Δρούτσα, τόνισε ότι «η Ελλάδα υποστηρίζει απόλυτα την ένταξη της Σερβίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως και τη διαφύλαξη της εδαφικής ακεραιότητας και της κυριαρχίας της Σερβίας, αναφερόμενη για το Κοσσυφοπέδιο».

Ο Τάντιτς εκτίμησε ότι στον οικονομικό τομέα, οι ελληνικές εταιρίες αποτελούν, ίσως, τους μεγαλύτερους επενδυτές στη Σερβία, όμως ο όγκος των συναλλαγών στο εξωτερικό εμπόριο ανάμεσα στα δύο κράτη είναι σχετικά μικρός, και ότι η υπάρχουσα κρίση, που προκαλεί αστάθεια στις εσωτερικές αγορές, αποτελεί ευκαιρία για εξεύρεση στόχων για το κοινό συμφέρον ιδιαίτερα σε τομείς που θεωρούνται εξαιρετικής σημασίας για τις δύο χώρες.

Ο Τάντιτς εκτός από υπουργός της Σερβίας είναι και πρόεδρος του Σοσιαλιστικού Κόμματος της Σερβίας. Με την ιδιότητά του αυτή οι συνομιλίες με τον αναπληρωτή ΥΠΕΞ περιστράφηκαν στην ανάπτυξη συνεργασίας του ΠΑΣΟΚ και του Σοσιαλιστικού Κόμματος της Σερβίας και την ένταξη του στη Σοσιαλιστική Διεθνή.

Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος