Ρουμάνος πρόεδρος: Δεν υποστηρίζω αποκλειστικά κανέναν για την ονομασία




Μάιος 27, 2010

Σκόπια.

Η Ρουμανία υποστηρίζει ανεπιφύλακτα την ευρωατλαντική προοπτική της πΓΔΜ, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της Ρουμανίας Τραϊάν Μπασέσκου στα Σκόπια, όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη, μετά από πρόσκληση του σκοπιανού προέδρου Γκεόργκε Ιβάνοφ.

«Όσον αφορά για τη διαμάχη του ονόματος με την Ελλάδα», γράφει το σκοπιανό ‘Σιτέλ’, «το Βουκουρέστι δεν λαμβάνει το μέρος κανενός , αλλά υποστηρίζει σε έναν λογικό συμβιβασμό".

«Δεν υποστηρίζουμε αποκλειστικά καμία από τις δύο πλευρές. Είμαστε υπέρ ενός λογικού συμβιβασμού, μιας κοινής λύσης που θα ικανοποιεί και τις δύο πλευρές. Δεν πρέπει, ούτε η Ελλάδα, ούτε η πΓΔΜ, να βρουν εμπόδια προερχόμενα από το ιστορικό παρελθόν τους. Οι δύο χώρες πρέπει να συμφωνήσουν από κοινού για την οικοδόμηση ενός ευρωπαϊκού μέλλοντος. Μόνο μια ενιαία Ευρώπη μπορεί να εξασφαλίσει μια αξιόπιστη σταθερότητα στα Βαλκάνια» είπε ο Ρουμάνος πρόεδρος.

Σήμερα το απόγευμα ο Μπασέσκου και ο Ιβάνοφ θα συμμετάσχουν σε ρουμανικό-σκοπιανό επιχειρηματικό φόρουμ που πραγματοποιείται στην πόλη των Σκοπίων με σκοπό την αύξηση της εμπορικής συναλλαγής των δύο χωρών.



Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος