Βουλγαρικό Πρακτορείο: Συνελήφθη στις Σέρρες Βούλγαρος στρατιώτης με μισό κιλό ηρωίνη



Μάιος 10, 2010
Σόφια.
«Επαγγελματίας στρατιώτης του βουλγαρικού στρατού συνελήφθη έχοντας στην κατοχή του μισό κιλό ηρωίνη», γράφει το βουλγαρικό πρακτορείο ειδήσεων ‘Φόκους’.

Η πληροφορία αυτή επιβεβαιώθηκε από το βουλγαρικό Υπουργείο Εξωτερικών.

« Το γραφείο Τύπου του βουλγαρικού Υπουργείου Άμυνας, γράφει το βουλγαρικό πρακτορείο, υποσχέθηκε να μας αποστείλει ένα δελτίο τύπου, με λεπτομέρειες για την υπόθεση αυτή, αλλά ακόμη δεν το έχει πράξει".

«Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο βούλγαρος στρατιώτης ανήκει στις επαγγελματικές τάξεις του στρατού μας, έχει συλληφθεί για διανομή ναρκωτικών στην περιοχή των βουλγαρο -ελληνικών συνόρων», γράφει το αναφερόμενο πρακτορείο.

Ο Βούλγαρος ήρθε το πρωί της Παρασκευής στην Ελλάδα και περιτριγύριζε σε μέρη της περιοχής. Οι κινήσεις του θεωρήθηκαν ύποπτες από κατοίκους της περιοχής και σε έλεγχο που έγινε συνελήφθη με ποσότητα 0,5 χλγ. ηρωίνης.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία ο επαγγελματίας στρατιώτης κατάγεται από το Σαντάσνκι.

Το βουλγαρικό Γραφείο Τύπου επιβεβαίωσε τις πληροφορίες αυτές για την σύλληψη του βούλγαρου στρατιώτη.

Δημοσιογράφος του βουλγαρικού πρακτορείου, ήρθε για το ζήτημα αυτό, σε επικοινωνία με τον Γενικό Πρόξενο της Βουλγαρίας στη Θεσσαλονίκη, Lachezar Ιβάνοφ . Πληροφορήθηκε ότι θα αποσταλεί βούλγαρος διερμηνέας προκειμένου να δικαστεί σε δικαστήριο της πόλης των Σερρών, όπου και προφυλακίστηκε.





Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος