Σκόπια: Ποινική Δίωξη σε διπλωμάτη για παιδεραστία





Ιούνιος 4, 2010

Υλικό παιδικής πορνογραφίας περιόδου οκτώ ετών, με περισσότερες από 30.000 ερωτικών φωτογραφιών και βίντεο, με παιδιά, σε συνολικό περιεχόμενο 150 Gigabytes, εντοπίστηκε σε υπολογιστές του συμβούλου του επικεφαλής της αποστολής του ΟΑΣΕ στα Σκόπια.

Η αστυνομική διεύθυνση Σκοπίων κατέθεσε ποινική δίωξη κατά του νορβηγού διπλωματικού ακολούθου, Kjetil Isan.

«Σε έναν από τους υπολογιστές αλλά και σε notebook του υπόπτου νορβηγού πολίτη, βρέθηκαν περίπου 150 Gbs πορνογραφικό υλικό σε μορφή βίντεο και φωτογραφιών. Το πορνογραφικό υλικό καταμερίζεται σε επεξεργασμένες σεξουαλικές πράξεις με ανήλικους, καθώς και αμοντάριστα βίντεο με σεξουαλικές πράξεις με παιδιά», δήλωσε ο Ίβο Κοτέφσκι, εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών.

Ο νορβηγός διπλωμάτης, τον τελευταίο καιρό, κατάλαβε ότι τον έχει εντοπίσει η Interpol και πριν από μισό μήνα, πήρε άδεια για διακοπές και εξαφανίστηκε.

Η Interrol ειδοποίησε την τοπική αστυνομία, η οποία έψαξε το διαμέρισμά του υπόπτου, όπου και εντοπίστηκε το πορνογραφικό υλικό με τα παιδιά.

Δεν είναι γνωστό ακόμη αν η σκοπιανή κυβέρνηση θα ζητήσει την έκδοσή του από την Νορβηγία, αφού δεν έχει ακόμη προσδιοριστεί η ταυτότητα των παιδιών που βίαζε και κατέγραφε την σεξουαλική πράξη σε βίντεο.

Προς έκπληξη των σκοπιανών αρχών όταν ενημέρωσαν την διπλωματική αποστολή του ΟΑΣΕ, δεν προέβη η τελευταία σε κανένα σχόλιο, αλλά επιβεβαίωσε το γεγονός, προφανώς γνώριζε τη δραστηριότητα του διπλωμάτη ή πληροφορήθηκε πρώτη από την Interpol.

Η υπόθεση βρίσκεται στα χέρια του εισαγγελέα, ο οποίος διέταξε να γίνει ενδελεχής έρευνα στην υπόθεση αυτή.

Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος